Magyarok köpködték a magyart

Budapest, 2014. május 6., kedd (MTI) - Pásztor István gyalázatosnak tartja és szörnyű jelenségként éli meg, hogy kedden tüntetők szidalmazták és megköpködték Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező vajdasági politikus a szabad véleménynyilvánítással való visszaélésnek nevezte a történteket.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az MTI-nek telefonon nyilatkozva megerősítette az Origo hírportál beszámolóját, hogy a Parlament előtt a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás - aki az elmúlt parlamenti ciklusban a Jobbik-frakció tagja volt - a megafonon keresztül megszólította őt, és ezután tüntetők egy csoportja körbevette, szidalmazta és megköpködte.

Pásztor István az MTI-nek azt mondta, „minimum gyalázatként”, „szörnyű jelenségként” éli meg a történeteket. „Nemcsak énmiattam problémás, hanem a teljes társadalom szempontjából” - fogalmazott, megjegyezve: a történteket a szabad véleménynyilvánítással és a gyülekezési joggal való visszaélésnek tartja.

A VMSZ vezetője, a vajdasági parlament elnöke a Jobbik elhatárolódó közleményére utalva azt is aláhúzta, „az, aki a szellemet kiengedi a palackból, az felelős a szellem” utóéletéért is. „A hócipőm tele van azzal, hogy a jobbikosok folyamatosan megpróbálják megmondani, nekünk mit kéne csinálni (a Vajdaságban), aztán fogják az aktatáskájukat, és hazamennek Budapestre” - mondta Pásztor István.

A Jobbik kedden azt közölte, Gaudi-Nagy Tamás nem tagja, már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.