Made in Debrecen – még lehet jelentkezni

Jelentkezési határidő: december 18.

Amikor 2022 márciusában pécsi mintára a cívisvárosban is elindult a Made in Debrecen Fesztivál, talán a főszervezők sem gondolták, hogy két évvel később, már-már hagyományként a város legnagyobb könnyűzenei tavaszi eseménye lesz. Vagyis még annál is több. A fesztiválszezon egynapos, nagyszabású előfutára.

Az első Made in Debrecent a belváros nyolc helyszínén, több mint százhúsz zenei formációval, több mint négyszáz zenész közreműködésével rendezték meg, elsősorban a Rocksuli Debrecen, PusztaHang, valamint a Sofar Sounds Debrecen munkája révén. A nyolc helyszín számos zenei műfajt, stílusirányt felvonultatott a könnyed akusztikus dallamoktól az elektronikus műfajokon, így akár a trapen át, egészen a kemény rockig vagy épp a folkig, világzenéig, alternatív irányokig. Rendre telt házzal ráadásul, hiszen a koncertekre a belépés ingyenes volt, a város könnyűzene-kedvelő nagyérdemű közönsége pedig kapott az alkalmon, hogy a helyi kötődésű formációktól ízelítőt kapjon, mielőtt berobbanna a fesztiválszezon. A MiD lényege egyébként, hogy a zenészek, együttesek 20-20 perces produkciókon keresztül adják át alkotásaikat a közönségnek. Egy esztendővel később, 2023 tavaszának elején aztán a hagyományok nem változtak. Csupán egy valami: a formációk száma. Növekedésnek indult a minifesztivál népszerűsége, egyre többen éreztek vágyat és bátorságot, hogy kiálljanak, és megmutassák tudásukat Debrecennek – a Roncsbártól egészen a Régi Csibészek színpadjáig.

A kezdeményezés pedig hagyománnyá vált, a cívisváros könnyűzenei, kulturális életének elidegeníthetetlen, elválaszthatatlan részévé lett a Made in Debrecen. Tavasszal, azaz egészen pontosan 2024. március 23-án már harmadik alkalommal telnek meg a belváros vendéglátós helyszínei, hogy Debrecen a húrokba csapjon. A jelentkezés már javában tart, hogy a helyi kötődésű formációk lehetőséget kapjanak az egésznapos fesztiválon fellépni. Egészen december 18-ig jelentkezhetnek a zenészek, együttesek ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.