Könnyed óévbúcsúztató diadal

Grosch Vivien akcióban  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler keleti derbivel búcsúztatta a 2023-as esztendőt. A lányok az idén futballban és kézilabdában egyaránt szerényen produkáló Kisvárdához látogattak szombaton, majd semmit nem bíztak a véletlenre – tízzel verték riválisukat.

Az óév utolsó szombatján nem mondhatni, hogy igen népes szurkolósereg gyűlt össze a kisvárdai sportcsarnokban, hazai oldalon különösen nem, a vendégszektorban azért jó félszáz cívisvárosi foglalt helyet, pedig mindezt a szerény létszámot az időjárás és az időpont sem indokolta. Ennek ellenére a Loki mégis úgy játszott, mintha a régi daliás idők tábora biztatta volna a csapatot a helyszínen. Különleges alkalom volt ez, hiszen csaknem egyéves kihagyás után Hornyák Dóra csapatkapitány ismét bevetésre készen ült Szilágyi Zoltán kispadján. Lazán kezdett a Vasutas, Hámori Konszuéla indította a gólgyártást, a meccs elején pedig még válasz is érkezett kisvárdai részről, aztán beindult a Lokomotív-henger. Hornyák Dodó vastaps közepette futott parkettre. Egyre nyílt az olló, úgy tűnt, a hazai védelem nem talál ellenszert a debreceni bombákra és betörésekre, a szélsők is szorgoskodtak, majd az első félidő produkcióját Vámos Petra zárta, ezzel beállítva a szünetre a 11-18-as vezetést.

A fordulást követően sem lankadt a DVSC játékkedve, sőt egyre határozottabb akciókat vezettek Grosch Vivienék – ő különösen meghatározó szerepet vállalt a csapatmunkából. Immár a kétszámjegyű vezetést is megünnepelhette a hajdúsági közönség, a tíz környéki előny pedig állandósulni látszott. A végjátékra még egy debütáló ifjú akadémista, a 18 esztendős Csamangó Lili is beállt, majd becserélését követően azonnal gólt is szerzett, ráadásul az év utolsó, végeredményt jelentő gólját, ezt pedig csapattársai önfeledten ünnepelték. Kétszer harminc perc után 23-33-ra nyert a Debrecen.

A folytatás immár az új évben következik, január 3-án, amikor az újonc Kozármisleny vendégeskedik majd a Hódosban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.