Játékos energia – a Schaeffler és az Agóra együttműködése

Szobabiciklikkel adják a terepasztal energiáját

Különleges játékkal bővült az Agóra Tudományos Élményközpont péntek délután. A Schaeffler autóversenypálya-terepasztalát adták át, amelynek különlegessége, hogy a hozzá tartozó szobabiciklikkel meghajtva lehet „vezetni” a versenyautókat.

Az Agóra már csaknem 8 éve dolgozik azon a cívisvárosban, hogy a gyerekek, a fiatalok a tanulást játéknak és élménynek tekintve ismerkedjenek meg a fizikával, kémiával, biológiával, a minket körülvevő, akár nap mint nap használt eszközök működésével. A legújabb szerkezet a mozgási energia rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Az átadón részt vett Barcsa Lajos alpolgármester, Szabó Péter, a Schaeffler-FAG ügyvezetője és Somogyi Béla, az Agóra ügyvezetője.

A frissen felavatott játék célja, hogy szórakozva tanulják meg a gyerekek, hogyan is működik az energia, miként lehet egy szobabicikli segítségével kisautókat megmozgatni. Barcsa Lajos a város fejlődését és jövőjét látja abban a tendenciában, hogy Debrecenben egyre nagyobb az érdeklődés a különböző természettudományos anyagok iránt. Az adományozó cég ügyvezetője, Szabó Péter szerint a fiatalságot arra próbálják motiválni, hogy tudatosabban foglalkozzanak a természettudományokkal, ez a versenypálya pedig segít abban, hogy a fizika e területét könnyedén, játékosan értsék meg a gyerekek. A folyamatosan fejlődő élményközpont ügyvezetője, Somogyi Béla pedig hangsúlyozta, különösen fontosnak tartja, hogy, amikor ellátogatnak az Agórába, az élmény emlékével hazatérve később újból ellátogassanak és kipróbálják a legfrissebben érkezett darabokat is.

Az ünnepélyes „leleplezést” követően, hogy megmutassák, a tanulás valóban lehet játékos élmény, Barcsa Lajos és Szabó Péter nyeregbe pattant. Az első versennyel immár hiánytalanul felavatták a terepasztalt, az első hivatalos autóverseny eredménye az egyperces futam végén pedig igazságos döntetlen lett. Az eseményt követően a gyerekek azonnal élvezettel vették birtokba a szobabicikliket.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.