Ígéretes rajt

A kezdés nem sikerült rosszul  Fotó: Kovács Péter (HBN)

Fölényes győzelemmel és hazai döntetlennel kezdte meg szereplését az OTP Bank Liga 2021/2022-es kiírásában a DVSC labdarúgócsapata.

Tovább, tovább! - szólt az erélyes ukáz Huszti Szabolcstól, a Loki vezetőedzőjétől, miután együttese kiegyenlített az Újpest elleni derbi hajrájában. A jelenet kitűnően foglalja össze, s nagyszerűen érzékelteti az elmúlt két meccs tanulságait, meg úgy összességében azt az utat, amely a debreceni labdarúgókra vár az osztályváltás után. Mert bizony a játék közel sem tűnt tökéletesnek a mögöttünk hagyott 180 percben, ám az edzői intelemnek megfelelő harci szellem négy pont begyűjtéséhez segítette a Vasutast, ami friss feljutóként várakozásokat meghaladó kezdésnek minősíthető.

Ne hallgassuk el persze, hogy az új Bozsik Stadionban lejátszott nyitómeccs kijózanító és bosszantó első félidei teljesítménye után nem álltak hadilábon a szerencsével Dzsudzsák Balázsék. Történt, hogy a kapitány tizenhatos előterében végrehajtott szabadrúgása után jött a videózás, majd a jogos kispesti kiállítás. Emberelőnyben aztán felbátorodott a Loki, és Dzsudzsák piros lappal együtt megítélt büntetőjét három szépségdíjas cívis találat követte. Sorrendben Bárány, Bévárdi és Ugrai volt eredményes (1-4).

A fővárosi lila-fehérek már jóval hamarabb megfogyatkoztak, köszönhetően annak, hogy az első negyedóra végéhez közelítve Diaby csúnyán megtaposta Bárány Donátot. Az eset visszajátszása révén egyértelműnek tűnt az ítélet, miképp az is, hogy a hazaiak ifjú gólgyárosa nem tudja folytatni. Bár becsületére legyen mondva, megpróbálta, s kifejezetten aktívan mozgott, de még az első félidőben le kellett cserélni. Helyét a későbbi hős, Tischler Patrik foglalta el, aki két ügyes bólintással felelt a vendégek támadójátékát hátán cipelő Croizet duplájára (2-2).

Noha kimondottan körülményes, ráérős tempóban szőtte akcióit a Huszti-csapat, a döntetlenre mindenképp rászolgált, hisz tisztességesen robotolta végig a kilencven percet. Hurráhangulatra persze semmi ok a DVSC háza táján, elvégre egyenlő létszámban könnyen lehet, egészen másként alakul az első két meccs. Az persze világosan látszik, milyen futballal kíván előrukkolni, s élvonalban ragadni a társaság, ám némi finomhangolásra mindenképp szükség lesz a megnyugtató folytatáshoz.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.