Hullámvasút, döntetlen, továbbjutás

Elég volt a döntetlen a továbbjutáshoz  Fotó: DVSC Kézilabda

Vácon vendégszerepelt szerda este a DVSC Schaeffler női kézilabda-alakulata. A Loki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében látogatott a Dunakanyarba. Nem volt kifejezetten jó mérkőzés, döntetlennel zárult, ez azonban a Debrecen továbbjutását jelentette.

A cívisvárosiak a hazai bajnokság, valamint a nehéz nemzetközi porond mellett ezúttal a Magyar Kupában is folytatták menetelésüket. A szabályok értelmében a Vác–DVSC összecsapást követően egy döntetlen esetén a vendégcsapat jutott volna tovább, noha a piros-fehérek feltétlenül győzelmi reményekkel utaztak vendéglátójukhoz. Szilágyi Zoltán a Brest ellen visszatért Csernyánszki Liliánára is számított irányítóként. Összességében a vendégek kezdték jobban a találkozót, de Kuczora Csengéék igyekeztek rendre kihasználni az egyre sokasodó debreceni hibákat. Az első felvonás hajrájában Csernyánszki is góllal tért vissza, ennek ellenére a váci szurkolók örülhettek a szünetben: 15-13.

A fordulást követően gyorsan egyenes vágányra zakatolt a Vasutas, és rögtön a második felvonás első perceiben magához ragadta gyors gólokkal az előnyt. Hiába, a Kozármisleny ellen is jócskán mutatkozó technikai bakik rányomták a bélyegüket a játékminőségre. Egyébként kifejezetten fizikális csata zajlott a pályán, az igen sűrűn bírált ítéleteket hozó játékvezetők szép számmal ítélték a hétmétereseket. Az összecsapás hajrájában fej-fej mellett haladtak a felek, a Loki számára mentsvárat nyújtott a hátránytól Gabrijela Bartulovic néhány ihletett perce a kapuban. Az utolsó másodpercekre még jutott egy akció a Vácnak, de a jó nyolc méterről, a győzelem reményében elengedett kísérlet bőven elkerülte a kaput. A vége 26-26-os döntetlen lett, amellyel a DVSC Schaeffler jutott a negyeddöntőbe.

A folytatásban újra nemzetközi összecsapás vár a debreceni lányokra, Podgoricában vasárnap, majd szerdán rangadó Győrben, legközelebb hazai pályán pedig egy hét múlva szombaton az Odense ellen kell helytállnia a csapatnak.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.