Gyatra kezdés a kosárban…

Drenovac sem sziporkázott  Fotó: MKOSZ

Kellemetlen meccsel kezdett péntek este a DEAC kosáralakulata az Oláh Gábor utcán, az Oroszlány ellen. Andjelko Mandics nyáron jelentősen kicserélődött gárdája gyakorlatilag végig a vendégek kiszolgáltatottja volt.

Hosszas várakozás után, szeptember 29-én végre újra megtelt az Oláh Gábor utcai csarnok lelátója, hogy a cívisvárosi közönség szurkoljon a Debreceni Egyetem kosárgárdájának. Útjára is indult a labda, némi technikai problémát követően. A szezon első kosarát Debrecenben Mócsán Bálint szerezte.

Ez azonban sovány kezdet volt, hiszen Ruják Andrásék gyorsan elléptek vendéglátójuktól. Jól védekezett az OSE, technikai bakikra kényszerítették a hazaiakat, akiknek nehezére esett megbeszélt figurákkal operálni. Szorosan fogták a dobókat a piros-feketék, míg a betöréseket csírájában fojtották el. Az első negyed végén 11-17 állt az eredményjelzőn. A folytatásban kiütközött a pontképtelenség másik oka is. Deon Edwin kifejezetten egyéni megoldásokra próbált hagyatkozni, és a vonalnál várakozó dobókhoz nem jutott el a labda, annál inkább az ellenfélhez. Rakeem Buckles próbált szépíteni, a magasember látványos hárompontost is a helyére küldött, sőt, a DEAC vezetést is szerzett, ám ez mindössze egy-két támadásig tartott, és rögtön az Oroszlánynál volt ismét az előny. Djordje Drenovac sem találta formáját, büntetőket hibázott, ám az ifjak közül Kenéz Csaba némileg a csapat élére tudott állni fürge, kreatív megoldásaival, amikor a pályán volt. A félidőben 34-39 volt az állás.

A fordulást követően úgy tűnt, némileg rendezi sorait a Debrecen, ám ez korai öröm volt. A harmadik negyed derekánál újra megsokasodtak a technikai malőrök, a védekezés szervezetlen volt, a vendégek gyakorlatilag a tempódobásoknál és a palánk alatt is teljesen üresen mozoghattak. Kifejezetten demoralizáló jelenet volt a meccsen, amikor az OSE már jócskán kezdett ellépni, és Lovro Buljevic kísérletezett hárompontossal, de labdája még a gyűrűig sem jutott el. A 48-54-es, utolsó negyed előtti villámpihenőnél már látszott, hogy – várhatóan – pontszegény meccsen az Oroszlány tartja magát magabiztosabban. Ez a negyedik negyedben olyannyira beigazolódott, hogy a vendégek totális két vállra fektették a szezonrajton a Mandics-csapatot. Minden erejével kosarakat próbáltak szerezni a komáromiak, ez nagy arányban sikerült is: 59-80 lett a vége.

A bajnoki rajtot követően újra hazai porondon szerepel a Debreceni Egyetem csapata. Október 6-án, pénteken a Kecskemét látogat a cívisvárosba.

Barna Marci

DEAC: Edwin 15/6, Neuwirth, Mócsán 10/6, Williamson 7, Buljevic csere: Drenovac 8, Kenéz, BUCKLES 17/9, Hőgye 2.

Andjelko Mandics: Szégyen volt ez a mai teljesítmény, az Oroszlány teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is, végig jobbak voltak nálunk minden tekintetben. Foghatnánk arra, hogy túlizgultuk a mérkőzést, vagy hogy időszakonként görcsössé vált a játék, de arra, amit ma láttunk, nincs magyarázat.

Rakeem Buckles: Nehéz megválaszolni, hogy mi állt ennek a vereségnek a hátterében, ki kell elemeznünk a dolgokat, hogy készen álljunk a folytatásra. Az biztos, hogy nem az igazi arcunkat mutattuk a találkozón, mindenkinek magába kell néznie, hogy mi okozta a puhább fellépésünket a helyzetek során. Kínos vereséget szenvedtünk, ez nem fér bele hazai pályán, újra kell kezdeni a munkát és a következő mérkőzésre meg kell találnunk a megoldást.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.