A Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjei

Budapest, 2014. június 11., szerda (MTI) -  Fazekas Sándor tárcavezető szerdán Budapesten bemutatta a Földművelésügyi minisztériumban az FM tevékenységének irányításában résztvevőket, az államtitkári posztra jelölteket.

Nagy István parlamenti államtitkárként és a miniszter helyettesítőjeként (miniszterhelyettesként) segíti a továbbiakban a Földművelésügyi Minisztérium munkáját. Simon Attila István lesz a közigazgatási államtitkár. Czerván György az agrárgazdasági területért felel. Bitay Márton Örshöz az állami földek tartoznak majd. V. Németh Zsolt a környezetügyet, az agrárfejlesztést és a hungarikumokkal összefüggő területet kapta. Zsigó Róbert pedig az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel, mint államtitkár. 

A földművelésügyi miniszter az elmúlt kormányzati ciklusban a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - amely tárcát szintén ő vezette - tevékenységét sikeresnek értékelte, mert  az ágazatban nőtt a termelés, a foglalkoztatottság és az export is, de az agrárium valamennyi mutatója javult - közölte.

Fazekas Sándor beszélt arról is, hogy a tárca portfóliója döntően a jövőben is megmarad. A változások nem túl nagyok - tette hozzá. Az FM kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy az értékeket megőrizve a jövőben is jó minőségű egészséges élelmiszer kerüljön a magyar emberek asztalára, és a magyar mezőgazdaság tovább erősödjön.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.