Fed Kupa - Győzelem párosban, megvan az első magyar siker

Budapest, 2014. február 7., péntek (MTI) - A Babos Tímea, Jani Réka-Luca páros 7:5, 3:6, 6:1-re legyőzte Diana Marcinkevicát és Jelena Ostapenkót, így a magyar válogatott 2-1-re megverte Lettországot pénteken a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornáján.

 

    A több mint egyórás első szettben a hazaiak 4:2-re vezettek, ám az ellenfél 4:5-re fordított, csakhogy ezután három magyar gém következett. A második játszma 0:3-mal indult, és mivel Babosék - akik ebben a szakaszban sok labdát elszórtak - hét bréklabdát is kihasználatlanul hagytak, a lettek kiegyenlítettek. 

    A mindent - a meccs mellett a párharcot és a helyosztókon való magyar kilátásokat is - eldöntő harmadik szettben aztán a magyar duó felszabadultan és helyenként látványosan játszott, az elfáradó rivális pedig már csak egy gémet hozott össze.   Az izgalmas csata 2 óra 17 percig tartott.

   Mivel a szombati, britek elleni párharcnak nem a magyarok lesznek az esélyesei, továbbá az eddig hibátlan románok várhatóan legyőzik a nyeretlen letteket is, így a papírforma szerint a magyarok a B csoport harmadik helyén végeznek. Ebben az esetben Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese a vasárnapi helyosztón a C csoport harmadikjával találkozik a 8-11. helyért.

    "Megkönnyebbültem, hogy megvan a győzelem, bár a páros előtt éreztem, hogy a mi kettősünk azért jobb a lettekénél. Holnap mindent megpróbálunk a britek ellen" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente.

    "Az egyes után nehéz volt kiállni a párosra, pedig nem játszottam rosszul az egyesben, de mégis sanszom se volt. Nagyon boldog vagyok, hogy összejött a győzelem" - mondta Babos Tímea.

    Jani Réka-Luca hozzátette, ezúttal nem játszott olyan jól párosban, mint kedden a románok ellen, de partnere "húzta őt", s ennek köszönhető a siker.

    Szombaton a magyarok a B csoport 3. fordulójában a britekkel szállnak szembe 16 órakor, de a Magyar Tenisz Napja elnevezésű program már 10 órakor elkezdődik a Syma Csarnokban. Az eseménysorozat díszvendége a kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz.

    Eredmény, 2. forduló, B csoport:
Babos Tímea, Jani Réka-Luca - Diana Marcinkevica, Jelena Ostapenko 7:5, 3:6, 6:1
     korábban:
Babos Tímea-Diana Marcinkevica 2:6, 4:6
Jani Réka-Luca - Jelena Ostapenko 6:0, 6:4
    
    A csoport másik mérkőzésén:
Románia - Nagy-Britannia 2-1
    A csoport állása: 1. Románia 2 győzelem/0 vereség, 2. Magyarország és Nagy-Britannia 1/1, 4. Lettország 0/2

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.