Elterjedőben a népi gyógyászat

Gyógynövények

Ki ne hallott volna már - legyen szó betegségek, egészségmegőrzés, lakás tisztán tartása érdekében - különböző házi praktikák, vegyszermentes tisztítószerek, kozmetikumok alkalmazásáról?

Mára elmondhatjuk, hogy mindenféle korosztályban egyre nagyon az érdeklődés irántuk. Minden népnek vannak népi gyógyításai, amelyek több ezer éves megfigyelésekre, tapasztalatokra vezethetők vissza. Őseink komoly műtéteket is végrehajtottak mai modern orvosi eszközök, higiéniás körülmények megteremtése nélkül.

Arról is szólnak a hírek, hogy egyre több, természetben megtalálható elemek újabb és újabb kedvező hatásait fedezik fel kutatások során, melyeket sikerrel alkalmaznak széles területen.

 „Fűben-fában az orvosság” tartották nagyszüleink. Ők még nem mérgezték magukat a legmodernebb gyógyszerekkel, ha szabad ilyen kifejezéssel élnem, sem a legkülönfélébb vegyszerekkel. Átlagéletkoruk mégis meghaladja a manapság becsülteket.

Napjainkban egyre több dokumentáció születik spontán gyógyulásokról, melyek nem orvosi beavatkozásnak köszönhetőek.

Egyre többen keresik az alternatív gyógyászat különböző lehetőségeit, melyekről nem kis túlzással, csodákat regélnek. Az orvosok véleménye, támogatása természetesen megoszlik ezekről, de ők is sok esetben csak ámulnak egy-egy hirtelen felépülés történetét hallgatva.

Döbbenetes információ, hogy a világon a halálozások számának hátterében, dobogós helyen, többnyire a gyógyszerek mellékhatásainak oka szerepel… Van, ahol ki merik jelenteni, hogy vége az antibiotikumos korszaknak, mert egy idő után már nem reagál a beteg szervezete a gyógyszeres kezelésre, ezért nem mutatnak további javulást.

Hazánkban csaknem 400 féle gyógynövény található!

Betegségeinkre miért ne próbálhatnánk ki az egyszerű, közhelynek nevezett, természetben megtalálható orvosságokat, melyek nem csak a pénztárcát, hanem a szervezetet is kímélik, gyógyíthatják azt.

D.B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.