Debrecen újra dübörgött

A színpadon: Base Gang

Immár harmadízben vette be a várost a hagyománnyá vált, ikonikus minifesztivál, a Made in Debrecen március 23-án szombaton. Több száz zenész, énekes, előadóművész mutatkozott be a cívisváros kilenc helyszínén a hiánypótló rendezvényen. A szervezők megannyi újítással is készültek.

Már a délelőtti órákban felcsendültek az első dallamok, pódiumra léptek az első előadók a 3. Made in Debrecen Fesztivál helyszínein. Ezúttal a MODEM is csatlakozott a különböző stílusok képviselőinek otthont adó helyszínek sorához. Az elsők közt olyan megkerülhetetlen nevekkel találkozhatott a publikum az ifiháztól egészen az Incognitóig mint Nagy Bogi, Dánielfy Gergő vagy épp a meglehetősen különleges irányvonalat képviselő Lyuhász Lyácint Bt. Az Alföld szívében gyakorlatilag megállás nélkül váltották egymást a húszperces zenei produkciók, amelyek között szinte minden műfaj megtalálható volt, a rocktól, a trapen át egészen a világzene vonaláig. A különböző helyszíneknek rendre adott volt egy sajátos stílus iránya, így például a Roncsban szólt a rock, az ifiházat bevették a rocksulisok, a Stayt drum n bass ütemei hódították meg, míg a Bakelitben akusztikus dallamok elevenedtek meg.

Megannyi különleges szolgáltatással is várta az érdeklődőket az idei MiD. Immár a DESZ24 udvarán is építettek pultot, ahol akciós sör várta az érkezőket, míg az DEMKI udvarán foodtruck csillapította az éhséget, valamint MiD-pólók, merch termékek vásárlására is volt lehetőség.

Mindez a cívisvároshoz kötődő formációkat, előadókat felvonultató kezdeményezés újra rendkívüli hangulatot kölcsönzött a belvárosnak. Lépten-nyomon olyan sétálókba lehetett botlani, akik sietségükben is épp a műsorfüzetet böngészték, nehogy lemaradjanak kedvenceik fellépéséről.

Nyugodtan kijelenthetjük, a Pécsről indult rendezvény meghódította Debrecen zenei életét, és olyan hagyománnyá vált 2024-re, amely nélkül a város kulturális élete sokkal de sokkal kevesebb volna.

Jövőre jön a negyedik, addig pedig még a Campus Fesztivál is feldübörög nyáron!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.