Visszatértünk! Előre tekintsünk!

A másodosztály aranyérme is csillog, de menni kell tovább

Két óriási LED-kivetítőn hirdette a Nagyerdei Stadion: a DVSC labdarúgócsapata egyesztendős másodosztályú "pihenője” után újból csatlakozott az élvonalhoz. Mégis, mintha kettős érzések kavarognának sokunkban. 

Szűk egy évvel ezelőtt Debrecen futballközönsége értetlenül állt a kiesés előtt. Vasárnap este, május 16-án pedig a Nagyerdő szívében összegyűlt párezer szurkoló megtapsolta a fiúkat, hogy sikerült visszajutni oda, ahol jogos helyük van. Némelyek dicséretében érezhető volt enyhe gúny, vagy kisebb-nagyobb irónia, amikor bajnokcsapatot kiáltottak. Persze, vitathatatlan, az aranyérem ugyanúgy aranyként csillog az elsőosztályban, mint a második vonalban. Csupán az érdem más. Egy kicsit talán elgondolkodtató. Akár az egész szezon. 

A csapat fölött, a klub vezetésében ugyanis olyan szakemberek ülnek, akik elhivatottsága, szenvedélye a sport és a város iránt példás és minden tekintetben követendő. Egyaránt fontos a klub tradíciója, s a szurkoló. Ezt a lelkesedést ellenben a pályán néha harcoló, néha inkább csak játszani próbáló fiúkon azonban többnyire korántsem lehetett észrevenni. Annál szembetűnőbb, hogy a hétszeres bajnoknak egészen az utolsó fordulóig nyitva kellett hagynia a kérdést, hogy meglesz-e az első hely, vagy egyáltalán a feljutás. A srácok egy-egy alkalommal kellemetlen öngólokat is rúgtak - sajnos szó szerint. 

No, de ennyit a kritikáról, hiszen nem szeretnék semmi jónak elrontója lenni. A Vasutas újra a legjobbak között, Kinyik Ákosék szemében pedig a spontán elkezdett közönségrigmusoktól érthetetlenül elzárkózó tábor láttán vasárnap elkezdett fellobogni a felismerés tüze, hogy van kiért harcolni. Egyáltalán, hogy harcolni kell. Hiszen következő idénytől megint a legmagasabb szinthez méltó magyar futballt kell a pályán produkálni. A Huszti-Toldi-vezérpáros jól parancsolt, Dzsudzsák-kapitány pedig visszakormányozta a Lokomotívot az NB1-be. Az élvonalba visszatértünk, teljesítette a piros-fehér gárda azt, amit el lehetett várni. Örüljünk! Azonban legyünk most telhetetlenek, és ne elégedjünk meg ennyi örömmel! Tegyük ezt azzal a tudattal, hogy a feladat innentől kezdve olyan eredménnyel focizni, hogy a végén okunk legyen az igazán méltó és megérdemelt ünnepre is. Hogy a DVSC kiharcolja a nyolcadik - elsőosztályú - bajnoki címet.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.