Választás 2014 - DK: az államfő "csak bejelentette az Orbán által igényelt időpontot"

 Budapest, 2014. január 18., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) úgy látja, hogy miután a "kormánypárti elszólásokból" sejteni lehetett, mikor tartják az országgyűlési választást, az államfő lényegében "csak bejelentette az Orbán Viktor által igényelt időpontot" - mondta Vadai Ágnes, a DK alelnöke szombaton az MTI-nek.

 

    Vadai Ágnes közölte: a DK megnyugvással fogadta a hírt, hogy Áder János köztársasági elnök a lehető leghamarabbi időpontra írta ki az országgyűlési választást. Értékelik - folytatta - , hogy a lehető legrövidebb lesz a kampány és az új kabinet a lehető leghamarabb fel tud állni. Szavai szerint a kampány rövidsége azért is jó, "mert ismerve a Fidesz módszereit, iszonyatos mennyiségű mocsok fog rázúdulni Magyarországra és ebből még az a kevés is sok lesz". A független képviselő az április 6-i időpontot azért is megnyugtatónak nevezte, mert így "Orbán Viktor és a maffiakormány hamarabb távozik majd a hatalomból". Kijelentette: ezt követően helyre kell állítani a demokratikus intézményrendszert, a szabadságot, a társadalmi szolidaritást és növekedési pályára kell állítani a gazdaságot. Ezeket a feladatokat az új demokratikus kormánynak kell majd elvégeznie - fűzte hozzá.

   Áder János köztársasági elnök április 6-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását, amelynek kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 15-én indul.MTI 2014. január 18., szombat 17:57
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.