Vadhúsos bableves

Vadhúsos bableves

Ehhez a leveshez nem szokványos történet köthető, mivel az alapanyagai nem hétköznapiak, mert magában a vadságot tartalmazza. A bableves lappföldi rénszarvas szívet, magyar szarvas és vaddisznó kolbászt és mangalica szalonnát tartalmaz. Ízük többet mond minden szónál.

A rénszarvas szívet egyik ismerősöm küldte Lappföldről a vadas kolbászokat FeHoVa-n (Fegyver Horgász Vadász Kiállítás) vettem. Ráadásnak paradicsomos babhoz jutottam, így együtt már egy egészen izgalmas leves készíthető.

Hozzávalók:

- 10 dkg vaddisznó kolbász

- 10 dkg szarvas kolbász

- 10 dkg füstölt, sózott rénszarvas szív

- 10 dkg mangalica szalonna

- 1 doboz paradicsom szószos bab

- 3 karotinnal teli sárgarépa

- 2 petrezselyem

- egy fél karalábé

- egy fél zeller

- 3 nagy rózsakarfiol

- 1 paprika

- 1 fej hagyma

- 2 krumpli

- ízlés szerint fekete bors

- 1 kávés kanál delikát

Előkészítjük az alapanyagokat. Forró olajban a felaprított szalonnát megkapatjuk, majd rátesszük az apróra vágott hagymát. Üvegesre fonnyasztjuk. Felöntjük két liter vízzel. Beletesszük az apróra, vékonyra vágott rénszarvas szívet. Őrölt fekete borssal megszórjuk. Háromnegyed óráig főzzük, hogy megpuhuljon a kemény szív. Ekkor a lébe öntjük a többi hozzávalót. Kb. húsz percig főzzük. Sózni nem kell, mert a húsok magukban is elég sósak.  

Ízlés szerint főzhetünk hozzá levestésztát, tehetünk bele csipetkét, behabarhatjuk tejföllel. Minden módon finom.

Jó étvágyat kívánok!

                                        Somogyi Eszter

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.