Új város a foci palettáján

Izgalmas meccsek várhatók a balmazújvárosi stadionban

Még Pünkösd hétfő délelőttjén is azzal volt teli a balmazújvárosi presszó, milyen nagy tettet hajtottak végre a település focistái vasárnap este. Az egykoron kis paraszti faluból mára igazán élhető várossá vált Újvárostól hangos a honi sport sajtó.

Ha  egykori nagyjai - Sós Imre, Veres Péter - ezt megélhették volna, bizonyára büszkék lennének utódaikra.

Veres Péter egyébként utoljára - 1970-ben bekövetkezett halála előtt - '67-ben töltött el hosszabb időt szülőhelyén. Arra volt kíváncsi, mire vitte a paraszti falu a nagy szocializmusban. Ekkor írta meg nagysikerű Szülőhazám, „Hortobágy mellyéke”  című könyvét.

Az utódok pedig igazi marketing menedzserré avanzsáltak. Az impozáns balmazi stadionban teltház előtt győzték le a Kisvárda együttesét. Így az igazán 2011-ben alakult klub a poklok után hat év elteltével a legmagasabb osztályba jutott.

Minden dicséret a narancssárgáké. Két esztendeje a kiesés réme fenyegette őket, aztán jött Feczkó Tamás és a csodát megvalósította. Csak magyar játékosokkal, légiósok nélkül, sok fiatallal. Pedig sokan azt mondták, hogy  a minisztert is maga mögött tudó Kisvárda, első osztályt is megjárt labdarúgóival  biztos befutó lehet. A politika azonban szerencsére csak szurkolt, de nem avatkozott közbe. És itt álljunk meg egy pillanatra!

A vasárnapi VIP páholyban voltak miniszterek, országgyűlési képviselők, polgármesterek, de semmi flanc. Az elhangzott, hogyan lesz a jövőben, elbír-e a megye két NB I-es csapatot? Aztán az egyik nagyember  megemlítette, Debrecenben nem akarják a változást a Loki jelenlegi vezetői, de legfőképpen a tulajdonos. Óriási volt a zaj, nem lehetett igazán fülelni, de állítólag elhangzott, hogy a DVSC vezér azt ígérte, eladja a piros-fehéreket. Meg is született az egyezség, valami külföldiről suttogtak, aki 3 milliárdot azonnal be is fektetne, de az utolsó pillanatban a debreceni vezér befuccsoltatta a kérőt. Hogy ebből mennyi az igaz, mennyi a valóság alapja, nem tudható, reméljük csak rosszízű bulvár pletyka.

A Balmaz is nyitott kérdés jelenleg. Sok idő nincs gondolkodni, július 15-én kezdődik a bajnokság. Az is lehet, rögtön DVSC - Balmazújváros megyei rangadóval. A  hétfő esti helyzetet elemezve, ebben a helyzetben mindkét csapatnak fel kell kötnie a fehérneműt. Hogy ki erősödik, mennyire, hogyan és miből, eldől heteken belül.

A bizalom a VIP páholy környékén az újonc iránt nagyobb. Ezt kellene fontolóra venni mindenkinek.

Mert egy nagy bukás után a kamillás borogatás sem használ...

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.