Rég volt már ilyen

Vantara-Kelemen Éva  Fotó: dvsckezilabda.hu

Rég volt már, nagyon rég, hogy bárminemű esély mutatkozott a fővárosi zöld-fehérek ellen egy bajnoki mérkőzésen, és sokáig úgy festett, ezúttal sem lesz keresnivalója a DVSC-nek.

Ám a második játékrészben megérkeztek az extra teljesítmények, és az eksztázisban szurkoló debreceni tábor őrült rohamba hajszolta a hazai kedvenceket. Végül kiütközött a csapatok közti különbség, és az Elek Gábor irányította Ferencváros mindkét pontot elvitte a Hódosból.

A BL-negyeddöntőre hangoló fővárosi egylet esélyeshez méltón kezdte az összecsapást, Köstner Vilmos pedig meglehetősen korán, az ötödik percben kénytelen volt kikérni első idejét, miután azt látta, hogy a vendégek Nerea Pena vezérletével úgy mennek át a debreceni védőfal jobboldalán, mint kés a vajon (2-4).

A hazai csapat támadásaiban főképp Tóvizi Petra harcossága, Bulath pontossága, és a védekezésben több ízben hibázó Ana Punko bombái tartották a lelket, ám jól szervezte akcióit a rivális, így az utóbbi hetekben rendre jó teljesítményt nyújtó Triffának halvány esélye sem mutatkozott arra, hogy hárítsa a kapujára tartó próbálkozásokat.

Ötgólos hátrányban (4-9) ismét debreceni időkérés következett, melynek hatására elkezdett éledezni a Vasutas: Vantara-Kelemen rövid felsőbe zúduló löketét követően Tóvizi indult, s szerzett gólt, majd Kovács is túljárt Bíró Blanka eszén, ezzel máris látótávolságba került a vendégcsapat (8-10).

A Fradi azonban emberhátrányban is növelni tudta előnyét, a villámgyors Lukács Viktóriának a hibázás sem szegte lelkesedését, Bulath újabb hetesgóljára pedig a fővárosiak friss szerzeménye, a junior-világbajnok Pásztor Noémi válaszolt.

Eközben a játékvezetői páros sem tétlenkedett, időnként megmagyarázhatatlan ítéletekkel sújtották a vendéglátókat. Mindez persze nem magyarázat arra, hogy a Fradiba (is) üstökösként berobbanó Klujber megállíthatatlannak bizonyult, s gyors egymásutánban háromszor is beköszönt (10-17).

Kezdett csúnyán festeni az eredményjelző, amikor a félidő egészében remeklő, védekezésben is oroszlánként harcoló Tóvizi kétszer is betalált, Vantara-Kelemen pedig, mindössze tizenhat másodperc leforgása alatt, előbb egy tűpontos ejtéssel, majd egy hanyag cunderrel mattolta a ferencvárosi kapuvédőt. Ám mivel hátul továbbra sem találta a fogást a Köstner-csapat, félidőben hat gól volt a hátrány (14-20).

A második felvonást Bulath Anita hetestalálata vezette fel, majd Jeca Despotovic is megérkezett a meccsbe egy sistergős lökettel, Oguntoye fontos helyzetekben hárított, Vantara-Kelemen pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. Zárkózott a Vasutas, és üzemi sebességgel robogott az áhított egyenlítés felé: Bulath akciógóljával már csak két egység maradt a lemaradásból (19-21).

Előbb Klivinyi, majd Márton szólt közbe, Vantara-Kelemen újabb villanásával viszont egyre zárkóztak a hazai kedvencek, és talán mondani sem kell, ezekben a pillanatokban valósággal felrobbantak a Hódos lelátói. A kedélyeket aztán Háfra és Klujber is csillapította, de a fontos pillanatokban Varsányi és Despotovic is megvillant, majd Kovács fineszes lövése és Tóvizi újabb pazar befejezése már az egyenlítést eredményezte (26-26). S itt még messze nem volt vége: Kovács a legfontosabb pillanatokban húzta elő a legjobbját, s szűk tíz perc leforgása alatt négy alkalommal is bevette a vendégek kapuját, ráadásul egyik gólja szebb volt, mint a másik!

Persze, a bajnoki aranyra pályázó Fradi nem hagyta annyiban a dolgot, és Klujber vezérletével folyamatosan tapadt, az utolsó öt percre érve teljesen nyílt volt a találkozó (30-30). Ekkor azonban kiütközött a csapatok közti különbség: Bíró elkezdett védeni, a debreceni támadójáték nem igazán tudott megújulni, miközben Elek Gábor csapata négyszer is betalált, és elvitte a győzelemért járó pontokat a Hódosból. 30-34 a vége!

Csüggedni azonban semmi ok, hiszen nagy iramú derbit játszott a Loki, ráadásul akadt olyan pillanata a meccsnek, amikor a második félidőt tekintve nyolc góllal volt jobb a debreceni együttes. Tóvizi Petra, Vantara-Kelemen Éva, vagy éppen Kovács Anna második félidőben látott formája mellett a csapatszintű akarás mindenképp dicséretet érdemel.

Most azonban előre kell tekinteni, hiszen fontos meccsek várnak a lányokra: elsőként március utolsó szombatján Egerben, a sereghajtó Esterházy vendégeként. Áprilisban pedig már az állandóságé lesz a főszerep, hiszen minden pénteken láthatjuk a piros-fehér kedvenceket: előbb hazai környezetben az MTK ellen, később Mosonmagyaróváron, majd itthon a Fehérvár, idegenben pedig a Budaörs ellenfeleként.

K&H női liga, 18. forduló:

DVSC SCHAEFFLER-FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 30-34 (14-20)

Debrecen, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.

DEBRECEN: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany, Bordás, Borgyos, Bulath 6 (5), Despotovic 2, Grigel, Kovács 5, Poczetnyik, Punko 3, Szabó, Tóvizi 7, Vantara-Kelemen 6, Varsányi 1, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

FERENCVÁROS: Bíró, Szemerey, Szikora (kapusok), Faluvégi 1, Háfra 5, Horváth, Klivinyi 2, Klujber 9 (2), Kovacsics 5, Lukács 3, Márton 1, Mészáros, Pásztor 1, Pena 6, Schatzl 1, Tóth. Edző: Elek Gábor.

Kiállítások: 2, ill. 4.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Tóth Sándor

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.