Női kézilabda BL - Először veszett pontot a címvédő Győr

Győr, 2014. február 1., szombat (MTI) - A címvédő Győr először vesztett pontot a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásában: a középdöntő első fordulójában a 2012-es győztes montenegrói Buducsnoszt Podgorica 23-23-as döntetlennel távozott az Egyetemi Csarnokból.

 

    Szinte az egész mérkőzésen "gödörben" volt az ETO, amelynek csak felvillanásai voltak. A pontvesztés azt jelenti, hogy a magyar bajnok nagyot már nem hibázhat a folytatásban, különben még a májusi, budapesti négyes döntőről is lemaradhat, pedig főképpen miatta sikerült a magyar fővárosba hozni minden idők első női Final Fourját. Javítani már pénteken lehet - sőt kell - a 2011-es BL-győztes norvég Larvik otthonában.

    Női BL, II. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 23-23 (9-13)

    A csoportkört egyedüliként százszázalékosan záró győriek ezúttal az átépítés alatt álló Magvassy Csarnok helyett az Egyetemi Csarnokban fogadták ellenfelüket. Eleinte felváltva jöttek a gólok, az indulatok megfékezésére pedig egy-egy kiállítást osztottak ki a bírók. Öt-három után sorozatban háromszor volt eredményes a vendégcsapat, így időt kért az ETO. Ettől nem javult a védekezés, ugyanakkor változatlanul kemény csata folyt a pályán. Ebben a szakaszban sem maradtak el a kiállítások, miközben a győrieknek kellett kapaszkodniuk, nehogy leszakadjanak. A szünet előtti hajrában kettős előnybe került a magyar bajnok, de így is akadozott a játéka. Végül minden addiginál nagyobbra nőtt a Podgorica előnye. A Győr ebben az idényben nem játszott ilyen gólszegényen, mint a mostani első játékrészben.

    A folytatásban harcosabb lett az ETO, de változatlanul kőkeményen védekezett a Buducsnoszt, így aztán nehezen lehetett faragni a hátrányból. Görbicznek szerencséje volt, mert ugyan kihagyott egy hétméterest, a kipattanót azonban bevágta. Ezzel együtt nagyon rossz napja volt a hazai csapatnak, amely a 43. percben, emberhátrányban megint komoly hátrányba került (14-17). Ambros Martin vezetőedző időt kért, majd csapata a végső erőtartalékait mozgósította. A sebességet sikerült fokozni, ennek eredményeként a 47. percben 18-18-ra módosult az állás, sőt, rövid időre a győrieknél volt a vezetés is. Időt kért a vendégek edzője is, majd fordított a csapata. A hajrában Woltering kapus ismét parádézott, de ő sem tudta megakadályozni az ismételt egyenlítést (22-22). Újabb Podgorica-időkérés következett, majd Knezevichez kellett berohanni az orvosnak, mert úgy tűnt, súlyos sérülést szenvedett a vendégek játékosa, aki végül saját lábán vonult le ápolásra. A záró percekben ott is, itt is gól született, végül legalább az egyik pontot sikerült itthon tartani.

   "Igazságos döntetlen született - mondta a mérkőzés után Ambros Martin. - Az ellenfél remekül felkészült, nekünk pedig nagyon keményen kellett küzdenünk, ráadásul hullámzó volt a játékunk. Sokat kivett belőlünk, hogy végig kapaszkodnunk kellett az eredmény után. Többször felzárkóztunk, de mindig ellépett a Podgorica. Összességében elégedett vagyok a játékkal, de a folytatásban is edzésről edzésre keményen kell hajtani."

    A csoportból az első két helyezett jut a májusi budapesti négyesdöntőbe.

    A csoport másik mérkőzésén:
Krim Ljubljana (szlovén)-Larvik (norvég) 24-18 (12-10)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.