Nehezen indult, de sima lett a vége

Füzi-Tóvizi Petra  gólöröme Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler újabb hazai, Vác elleni magabiztos diadala után szombat este Kozármislenyben lépett pályára. Az ijesztő kezdés után hengerelve robogott a Lokomotív.

Hosszú út várt a Vasutasra, Szilágyi Zoltán leányhadára a szombati megmérettetés előtt, a csapat útja ugyanis egészen Baranyáig vezetett, hiszen az ellenfél a vendéglátó Kozármisleny együttese volt. Azt már a cívisvárosban megtapasztalhattuk, hogy a tabellán egyébként szerénykedő szezonújonc szurkolói igazán különleges hangulatot és sportszerű atmoszférát képesek egy-egy mérkőzésen teremteni, Kozármislenyben pedig valóságos ünnep minden megmérettetés. Sportágak közötti párhuzammal élve talán az oroszlányi vagy a körmendi kosárlabda-mérkőzések hangulatához hasonlítható. A Loki számára pedig különösképp is fontos volt ez a csata, hiszen így, a szezon hajrájában minden bajnoki pontra szüksége volt a piros-fehéreknek, hogy a Mosonmagyaróvárral szemben felülkerekedve kiharcolják az érmet, valamint a nemzetközi porondon való indulás jogát.

Szabó Nina indította a gólgyártást a Debrecen részéről, ám azonnal érkezett a válasz a hazaiak alakulatától. A kapuban ráadásul Wichmann Vivien fogott ki igen ihletett formát, így nehéz dolga akadt a cívisvárosiaknak a lelkesen kézilabdázó vendéglátókkal szemben. A Kozármisleny Zsemberi találatával már kettővel is vezetett, ám sikerült egyenlíteni, majd fordítani, Füzi-Tóvizi Petra góljával már 7-5 volt a Loki javára. Wichmann sorjázta a védéseket, átlövést, ziccert, sőt még egy Szabó-hetest is hárított. Csaknem négy játékpercen keresztül nem esett gól, amikor Szatmári bevette Gabrijela Bartulovics kapuját, ám rögtön érkezett a magabiztos válasz Grosch Vivien részéről. A félidő derekán Brettner eresztett el egy óriási bombát nyolcméterről, amelyet megintcsak nem tudott hárítani Bartulovics. Egy-két gólon stagnált a különbség, a hazaiak gyakran jelentkező technikai bakijait azonban kíméletlenül kihasználta az ugyancsak hullámzóan játszó cívisvárosi alakulat. Az első félidő hajrájára Csernyánszki Liliána is bejelentkezett találattal, majd nőni kezdett a vendégek előnye. Olyannyira, hogy a Kozármislenynek több mint hatperces gólcsend elegendő volt, hogy Szilágyi Zoltán csapata már nyolccal húzzon el, majd Petrus Mirtill rohanása után mindössze egyre voltak a debreceniek a tíztől. Ezt Grosch beállította, a szünetben pedig gólgazdag meccsállást könyvelhettek el a felek: 10-20 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően rögtön debreceni kapuspillanatok következtek. Ezúttal Catherine Gabriel védte a vendégek hálóját, és hetesvédéssel ugrasztotta talpra csapata kispadját. A különbség immár tíz gól környékén állandósult. A baranyaiak a jelentős hátrány ellenére is dinamikus játékstílust képviseltek, Brettner átlövésből volt különösen veszélyes a hajdúságiak kapujára. Sorra potyogtak a gólok, a Vámos-testvérek egymás után találtak be, míg az ifjú akadémista jobbszélső Kiss Csenge is eredményes volt. A Debrecen igyekezett lassítani ellenfele játékát, amely taktikával sikerült is jelentős hibákra kényszeríteni a vendéglátókat. Ezeket kihasználva végezhettek gyors indításokat Füzi-Tóviziék. Még negyedóra sem telt el a második félidőből, amikor a beálló góljával újfent tizeneggyel vezetett a Lokomotív. Aztán tovább nyílt az olló, Kiss Csenge újból betalált, Vámos Míra pedig immár tizenötre növelte csapata előnyét, ezzel minden nyitott kérdést végérvényesen eldöntve még az utolsó tíz perc előtt. Próbáltak zárkózni a hazaiak, ám a fáradtság úrrá lett rajtuk, s Bartulovics is a lövés útját állta. A vége 21-37 lett a DVSC Schaeffler javára.

Bár a hazai szurkolók a várt parádés atmoszférát megteremtették kedvenceik számára, a mislenyi lányok pedig a kezdetkor jócskán megnehezítették rutinosabb riválisuk dolgát, a piros-fehér lányok felülkerekedtek a baranyai nyomáson, és igen magabiztos győzelemmel két fontos bajnoki pontot szereztek. Folytatás Budaörsön, majd a Győr érkezik Debrecenbe.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.