Nagy Lajos

Nagy Lajos

Nagy Lajos Debrecenben született 1972-ben. A 12-es körzet jelöltje, három gyermek boldog édesapja. A 20 éves lánya, Vivien az első házasságából született, jelenleg angol tanárnak tanul. A második házasságából a 6 éves lánya Gréta, és a legkisebb gyermeke Lalika 4 éves.
Nagy Lajos tősgyökeres debreceni, a Széchenyi kertben nőtt fel, majd a Tócóskertbe költözött, most pedig a Fészek lakóparkban él. A Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, könyvelést és vállalkozási ismereteket tanult. Jelenleg a Szolnoki Gazdasági Főiskolára jár, közgazdász végzettsége lesz, üzleti kommunikáció szakiránnyal. Már csak az államvizsga van hátra.

- Hogyan került kapcsolatba a DISZ szervezettel?

A sport révén. 13 éves korom óta aktívan sportolok. A Debreceni Sportiskolában súlyemelő voltam, majd 20 éves koromtól a harcművészetek gyakorlásával foglalkozom, konkrétan Ju-jitsuval.

- Mivel foglalkozik a civil életben?

18 éves korom óta dolgozom. Pályámat a Magyar Hitelbankban kezdtem értéktár és pénztári területen dolgoztam csoportvezetőként, majd a CIB Bankban voltam pénztáros. A bankszakma után ingatlanközvetítésre váltottam egy országos irodánál, ahol területi igazgatóságig vittem. Hat éve saját ingatlanközvetítő vállalkozásom van Széchenyi Ingatlanház néven.

- Mi az, amiért önre kellene szavaznia a választópolgárnak?

Egyszerű családból származom, háztájiztunk, kisebb területen gazdálkodtunk, és állatot tartottunk munka mellett. Már korán ki kellett vennem a részt a kemény fizikai munkából. 

Apám és anyám is rendszeresen dolgozott munka mellett, számunkra ismeretlen volt az, hogy nincs mit csinálni.

- Miért érezte fontosnak, hogy induljon az önkormányzati választásokon?

Már régóta fontolgatom, hogy valami módon tegyek valami „nagy dolgot”, de még nem mertem lépni. A polgármester-jelöltünkkel, Dobrossy Istvánnal beszélgetve éreztem azt, hogy most már megpróbálok a közélet felé nyitni, és biztos vagyok abban, hogy hasznos tudok lenni.

- Városi szinten mi az, ami nagyon javításra szorul?

Leginkább a helyi vállalkozások, főleg a kis és mikro vállalkozások munkához jutása, juttatása a nagy beruházásoknál. Rengetek családi vállalkozás van, amelyek kényszerből jöttek létre, mert a nagy munkáltatóik megszűntek. Nekik jó lenne valamilyen helyi adókedvezményt is adni, hogy talpon tudjanak maradni.

- A körzetében milyen fontos feladatokat, tennivalókat említhet?

Természetesen nem a legfontosabb sokak számára a kerékpárutak kialakítása, de én mégis ezt említem, mert ez az, ami ösztönözhetné az embereket az egészségesebb életmódra, ráadásul csökkenne az üzemanyag-fogyasztás, és javulna a levegő minősége is. Sok mindent lehetne még mondani, és egy egész listám van róla, de azt jobb inkább összeszedni egy lakossági fórumon, végül is a körzetem lakóinak igényét kell teljesítenem. És ez egy szép feladat lenne.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja