Kötelező hazai kipipálva

Varsányi Nóra: háromból az egyik   Fotó: Victoria Photography

A K&H női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában az újonc Eszterházy SC látogatott a debreceni Hódosba. A jó hangulatú mérkőzés végül magabiztos, hétgólos hazai sikerrel zárult (32–25).

A legmagasabb szint kihívásaival egyelőre sikertelenül ismerkedő egriek pont nélkül várhatták debreceni fellépésüket, így mieink toronymagas esélyesként készülhettek a találkozóra. Nehézség persze akadt, hiszen Lotte Grigel továbbra sem százszázalékos, Anna Punko pedig jelenleg is rehabilitációját tölti, így a belső sor erősen megtizedelt állapotban várhatta a küldetést. A csata nem indult rosszul, a vendégek vezető találatára a cívisvárosi átlövősor valamennyi tagja válaszolt egy-egy alkalommal, így szűk öt perc elteltével rögtön magához ragadta a kezdeményezést a piros-fehér alakulat.

S bizony az első percek mintegy előjelezték a meccs egészének alakulását: a Bulath-Kovács-Despotovic trió ezen az estén rendkívül elszántan és eredményesen tolta a csapat szekerét, a lelkesen küzdő egriek teljes megsemmisítéséhez ez még persze nem volt elegendő. A vendégek jól tartották magukat és nem igazán akartak leszakadni. Az első játékrész hajrájára Tóvizi becserélése hozott új színt és ritmust a debreceni gépezetbe: junior világbajnok kiválóságunk gyorsan be is rámolt négyet, s nagyban hozzájárult a megnyugtató, hatgólos félidei előnyhöz (16-10).

Gyökeres változások a folytatásban sem történtek. A biztos hazai előnyhöz nem férhetett kétség, ám a várt gólzápor és a fieszta elmaradt, Debre Viktor egri lányai pedig bírták az iramot. Bulath magabiztosan lőtte a heteseket is, a két számjegyű különbséget Kovács remekbeszabott találatával sikerült beállítani. Ám a hátralévő negyedórában hárommal többet szerzett az újonc, s megúszta a többek által vizionált nagy verést. Az utolsó tíz minutumban visszatért a pályára Borgyos Panna, természetesen ügyes betörésgóllal jelentkezett. Triffa és Oguntoye után pedig Szabó Dorci is a gólvonalra állhatott, s ha már így történt, nem tétlenkedett, a rendelkezésére álló percekben három szép védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. Végül héttel diadalmaskodtak a debreceniek, egy olyan meccsen, ahol a vártnál sokkal kisebb különbség ellenére sem szűkölködtek emlékezetes jelenetekben. Ennek ellenére azért kissé elgondolkodtató volt, hogy mesterünk elégedetten értékelte övéi védekezését, elvégre az NB1 leggyengébb, jóindulattal is csak félprofinak titulálható egylete zörgette meg huszonöt ízben a hálónkat. A szándékkal persze nem volt gond ezúttal (sem). Despotovic, Bulath és Tóvizi üde színfoltnak bizonyultak, a csapat pedig értékes pontokkal gyarapodott.

A hangulatot természetesen ezúttal sem érhette kritika, a hazai ultrák végig buzdították kedvenceiket, de az egriek is igen komoly, lelkesen szurkoló táborral képviselték csapatukat a lelátón.

Folytatás október 22-én, hétfőn, a Magyar Kupában. Fordított felállásban, hiszen ezúttal az egri együttes lesz a pályaválasztó. Célunk azonban nem lehet más, mint idegenben kivívni a továbbjutást.

DVSC-SCHAEFFLER– ESZTERHÁZY SC 32–25 (16–10)

Debrecen, 1050 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi

DVSC: Triffa – Varsányi 3, Zamfirescu 1 (1), Bordás 1, Deszpotovics 5, Bulath 7 (4), Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Kovács Anna 7 (2), Tóvizi 4, Szabó P., Borgyos 1, Arany. Edző: PalOldrup Jensen

EGER: Győrffy – Bocsi 2, Hanczvikkel, Petrovics 3, Sári 2 (1), Kobela 7, Buzsáki 5. Csere: Leiner, Tóth A. (kapusok), Bíró E., Juhász R. 1, Sallai 2, Brettner, Borbély M. 3. Edző: Debre Viktor

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.