Kettős győzelemmel robog tovább nemzetközi fronton a Loki

Támadásban  Fotó: dvsckezilabda.hu

Magabiztos hazai teljesítményének köszönhetően nyolcgólos előnnyel utazhatott a leverkuseni visszavágóra a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata. Félvállról persze nem vehették a párharc második felvonását sem. Nem is vették, helyette három találattal legyőzték ellenfelüket, és simán jutottak az EHF-kupa harmadik selejtezőkörébe.

Kissé idegesen kezdte a mérkőzést a debreceni gárda, ám a dinamikus visszarendeződéseknek köszönhetően sikerült helyrehozni az ellenfél térfelén felhalmozott hibákat, idővel pedig támadásban is beindultak az addig csikorgó fogaskerekek.

A nagy kedvvel kézilabdázó vendéglátók a szünetben még vezettek, és a térfélcserét követően három egységgel is megléptek, ám a Loki egy 8-1-es rohamnak köszönhetően gyorsan rendezni tudta a sorokat. Ebben oroszlánrészt vállalt a támadásban idáig kissé bizonytalan Elke Karsten-Karnik Szabina páros: az argentin tüzér öt, míg a debreceni nevelésű kedvenc négy találatig jutott.

A közösbe persze többen is beletették a magukét: a Kovács Anna-Bulath Anita-Jeca Despotovic-Vámos Petra kvartett eredményes játékához már hozzászokhattunk. Ahogy az időről-időre lehetőséget kapó fiatalok vagány vállalásaihoz is. Utóbbi hozományaként Szabó Panna, Poczetnyik Luca és Petrus Mirtill is megszerezte első EHF-gólját.

Ezek fényében a DVSC győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, csupán a különbség volt kérdéses. Végül 34-31-es vendégelőnynél harsant fel a párharc végét jelentő dudaszó, a piros-fehérek simán léptek a harmadik fordulóba.

A féktelen öröm pedig nem csak a pályán, hanem a lelátón is úrrá lett, hiszen tizenkét cívisvárosi szimpatizáns vágott neki az útnak. Közülük kilencen a klub által biztosított járművel „falták fel” a Debrecen-Leverkusen távolságot. Történt ugyanis, hogy az eredetileg bérelt kisbusz meghibásodott az indulás előtti órákban, szombat délután pedig több mint lehetetlen vállalkozásnak tűnt járműhöz jutni. A klub és szurkolóinak kapcsolatáról azonban mindent elárul, hogy a DVSC elöljárói habozás nélkül segédkeztek a helyzet megoldásában. Így az Ostermann Aréna sörfogyasztása is megugrott a győzelmi mámor pillanataiban.

A hazaúton viszont már mindenki azon elmélkedett, hogy kit kaphatnak a kedvencek a következő körben, melynek sikeres teljesítése esetén a Debrecen ott lehet a sorozat 16 legjobb együttese között.

Női EHF-kupa, 2. forduló, visszavágó:

TSV BAYER 04-WERKSELFEN (német)–DVSC SCHAEFFLER 31-34 (16-15)

Leverkusen, játékvezetők: Hofer, Schmidhuber (osztrák)

BAYER: Fehr, Kurzke (kapusok), Adams 2, Bruggeman 2, Einarsdottir 1, Huber 5, Jurgutyte 3, Kinlend 3, E. Rode, Je. Rode 3, Jo. Rode 1, Seidel 3, Souza 2, Thomaier 2, Zschocke 4. Edző: Robert Nijdam

DVSC: Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 2, Bordás 3, Bulath 5, Deszpotovics 3, Karnik 4, Karsten 5, Kovács A. 5, Petrus 2, Poczetnyik 1, Szabó P. 1, Tóvizi, Vámos 3, Vantara-Kelemen, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.