A későn ébredés vereséggel jár

Buljevic 19 pontot szerzett, de az is kevés volt a győzelemhez  Fotó: MKOSZ

Ismét beigazolódott, hogy a deacos fiúk jól tudnak kosarazni, csak nem mindig akarnak. Ha pedig nem akarnak a meccs elejétől győzni, akkor bizony kikaphatnak, vagy ki is kapnak, mint most szombaton Kaposváron 92-85-ös arányban.

Lassan már megszokott, hogy a DEAC első osztályú férfi kosárlabdacsapata álmosan, unottan, dekoncentráltan kezdi a négyszer tíz percét a pályán. A Kaposvár az első negyedben jobban, pontosabban dobott, szervezettebb akciókon építette fel a támadásait, mint a vendégek. A debreceniek ezzel szemben gyakorlatilag nem védekeztek, rosszul dobtak, labdákat vesztettek. Úgy játszottak, mint egy középiskolai csapat, amely meg van illetődve a nagy ellenféltől. Pedig a kométások sem csináltak nagy bravúrokat, csak a debreceniek hagyták őket érvényesülni, semmi védekezés nem volt. Kétszer is zsákoltak az első negyedben, védők gyűrűjében. Elképesztően sok kosarat kapott a DEAC: 29-18.

A második negyedben sem sokat változott a kép, noha erősebben védekeztek a debreceniek, jobban is dobtak. Ennek köszönhető, hogy a Kaposvár kevesebbet, a DEAC több pontot szerzett, mint az első tíz percben: 21-et mindkét csapat. A második negyedben egyértelműen lendített a csapat játékán Mócsán Bálint és a szerb fiatal, Tadie Tadic, aki érthetetlenül keveset játszik, noha érezhetően megmozdítja a csapatot. 50-39.

Mandics mester minden bizonnyal hideg zuhannyal várta az öltözőben a fiait, mert a fordulásnál érezhetően éberebben, erőszakosabb védekezéssel fogadták a kométás vendéglátójukat. Ez a dobott kosarak számán is mérhető volt, bár a pontos dobások és a csapatjáték továbbra is hiányzott. Egyéni akciókkal próbáltak javítani a helyzeten a debreceniek, a dobásarány jobb is lett, mint az ellenfélé, és némi remény megcsillant a harmadik negyed végén, hátha: 68-58.

Az utolsó negyed, mint oly sokszor mostanában, szívgörcsös állapotot hozott a szurkolók köreiben. Az utolsó percekben az egyenlítés határán táncolt a DEAC, mégis a Kaposvár javára billent a mérleg a jobb koncentrációnak köszönhetően.

Barna Attila

 

Kométa Kaposvári KK – DEAC 92-85 (29-18, 21-21, 18-19, 24-27)

Kaposvár: Krnjajski 8/3, ABELL 31/6, Szőke 5/3, JACKSON 15/6, Jean-Maria 7 csere: Koprivica 6, EADDY 14/6, Puska 2, Halmai 4.

DEAC: Edwin 11/3, Hőgye 3/3, Drenovac 13, WILLIAMSON 20/3, BULJEVIC 19 csere: Mócsán 9/3, Tadics 7/3, Neuwirth 3/3.

Vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Most is beigazolódott, hogy húsz perc kosárlabda nem mindig elég a győzelemhez. Az első félidő katasztrófa volt, az, hogy csak tizenegy pont különbség volt a nagyszünetben, az ránk nézve volt hízelgő, a rossz egy-egy védekezésünk mellett nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfelünknek. A fordulás után sokkal jobban játszottunk, de a felzárkózás sokat kivett belőlünk, és amikor meg kellett volna fordítani a meccset, akkor megállt a tudomány. Gratulálok a Kaposvárnak! Ők jobban akartak nyerni. Nekünk folyamatosan az első félidő rosszabb, mint a második. Nem tudom, hogy ez miért van. A logika azt mondja, hogy elsőben frissebbek a játékosok. Most is a másodikban játszottunk jobban, visszajöttünk kettő pontra. Nem érdemeltük meg egyszerűen a győzelmet. A hozzáállás a gond, ha felpörgünk eléggé, hogy megnyerjük a meccset, akkor van amikor sikerül, van amikor nem. El kell érnünk, hogy ne legyenek hullámvölgyek és stabilabban játszunk.

Deon Edwin: Gratulálok a Kaposvárnak! Annak ellenére, hogy harcoltunk őszintén szólva úgy tűnt, hogy jobban akarták a győzelmet nálunk. Nem kezdhetünk hátránnyal, mert jó csapatok nem engednek visszajönni a meccsbe. Jobban kell kezdenünk, ezen fogunk dolgozni. Gratulálok ismét a Kaposvárnak, remélem jól sikerül a szezonjuk. Mi hazamegyünk és dolgozunk, hogy javítsunk.

A számok tükrében (Kométa Kaposvári KK- DEAC): szerzett labda: 6-6, eladott labda: 6-11, lepattanó: 27-24, gólpassz: 16-20, fault: 26-22, VAL: 121-123

2p közeli: 66%-80%, 2p ktáv.: 20%-86%, 3p táv.: 40%-29%, 1p bünt.: 69%-65%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.