Kassai Zoltán

Kassai Zoltán

Kassai Zoltán a 14-es kerület jelöltje hatvanhat éves négy gyermek édesapja. Kapcsolatban él, két éves ikerlányai anyukájával. Negyven évig dolgozott a BIOGAL Gyógyszergyárban.1991 óta a Debreceni Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség vezetője, majd elnöke. Ez idő alatt az ország legnagyobb tömegsport  szervezete lett, hiszen több mint 4000 igazolt futballista játszik heti rendszerességgel.

- A szép sporttevékenység mellett miért akar mással is foglalkozni?

- Az eddig tevékenykedő várospolitikusok csak a szűk belváros szépítésével voltak elfoglalva. Háttérbe szorítva a lakótelepeket és a külső kerületeken élőket. Megválasztásom estén, ezt a trendet szeretném megváltoztatni.

- Miért nem egy párt támogatásával indult, ott több a pénz.

- Majd minden pártról vannak jó vagy rossz tapasztalataim, de a DISZ vezetőit és tagjait mind hiteles embereknek ismertem meg. Örömmel vettem megkeresésüket, hogy vállaljam el a jelölést.

- Mit tart körzete legfontosabb tennivalójaként?

- Legfőképpen a lakótelepeken élők életkörülményein kell javítani! A 14-es választókerület jelöltjeként, azon leszek, hogy az István úti piacot, mindenképpen újítsák fel. Csakúgy, mint a pihenő padokat, a játszótereket. Szükség lenne új játszótérre is, hiszen nagyon sok kisgyerekes család lakik ezeken a helyeken. A késő esti vandalizmus visszaszorításához szükség lenne, hogy 22 óra és 02 óra között rendszeres rendőrségi járőrözés legyen. A játszótereket célszerűnek tartanám körbekeríteni, így el lehetne kerülni a kutyatartók és a gyerekesek összetűzését.

- Mi az, ami Önt kiemeli a többi képviselőjelölt közül?

- A labdarúgó szövetség elnökeként a nevem összeforrott a debreceni kispályás bajnokságok és tornák megrendezésével. Tevékenységem alatt, szövetségünk Magyarország legnagyobb tömegeket megmozgató szervezetévé nőtte ki magát. A 2014-es kispályás bajnokságra 122 csapat nevezett! Ez a szervezet is megérdemelne több törődést a város vezetőitől. Majd meglátjuk!

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja