Jónásné Dáné Julianna

Jónásné Dáné Julianna

Jónásné Dáné Julianna a 8-as körzet indulója nem titkolja életkorát (nyilván azért, mert vagy tízet nyugodtan letagadhatna): 55 éves. Debrecenben született, és itt is nőtt fel, itt járt általános iskolába, majd 1978-ban érettségizett kereskedelmi szakközépiskolában. Kezdetben eladóként dolgozott, majd boltvezetőként, később, mint vállalkozó üzemeltetett élelmiszerboltot 2005-ig. Az élete ezután fordulatot vett: szociális gondozó-ápoló tanfolyamot végzett 2009-ben. Azóta is ebben a szakmában dolgozik.

- Gyanítom, hogy miért indul az önkormányzati választásokon…

- Szeretem az embereket, könnyen megtalálom a közös hangot, a közös témát, legyen az fiatal vagy idős. Szabadidőmben sportolok, kisebb-nagyobb sikerrel, tájékozódási futó vagyok, a sport kapcsán is rengeteg emberrel ismerkedem meg. Mindig örömet jelent számomra, ah valamiben segíteni tudok

- Segíteni segíthet a munkája, hobbija során is. Miért kell ezért politizálni?

- Szeretném, ha új emberek, új arcok és érvek, gondolatok, ötletek érvényesülnének a városban. Túl régóta intézkedik már ez a testület, egészségtelen összefonódások, kapcsolatrendszerek alakulhattak ki, úgy, hogy lényegében erős ellenőrzés nincs az önkormányzati testületen belül. Vagyis elméletileg és gyakorlatilag a város vezetése azt tesz, amit akar. Ez nem jó.

- A DISZ is ott van az önkormányzatban négy éve. Nem is jelentéktelen csoportként, hiszen a sajtó úgy emlegeti, hogy az egyetlen igazi ellenzék. Miért őket választotta?

- Régóta a DISZ tagja, aktivistája vagyok. Ez nem párt, nem jobboldali, nem baloldali. Mindig a jót akarja. Kultúrában, sportban, közéletben, közlekedésben, sorolhatnám tovább. És tudom, hogy az egyszerű embereket képviseli.

- Városi szinten mit kellene tenni, hogy jobban éljenek a debreceniek?

- Elsősorban munkahelyeket kellene teremteni. Nem vagyok gazdasági szakember, de a DISZ programjában érthetően, egyértelműen le van írva. Hasznosítani kell az üres ingatlanokat, segíteni kell minden eszközzel a helyi vállalkozókat, a munkanélkülieknek pedig nem utcatakarítási munkát kell szervezni, hanem termelő tevékenységet. Erre is vannak ötletek.

- Miért éppen önre szavazzanak az emberek?

- Természetesen nem kötelező rám szavazni. De, ha személyesen felkeresem a választókat, elbeszélgetek az emberekkel, megismerem a problémájukat, az igényeiket, akkor nagyon sok mindenben tudnék segíteni nekik. A saját személyes életemben tapasztaltam azt, hogy a problémák átérzésével, a javítási, segítési lehetőségek felismerésével rengeteg embernek tudtam és tudok majd segíteni. Elvégre az önkormányzat az emberekről szól, a kis emberek érdekét kell, hogy szolgálja. Én ezt tiszta szívvel hiszem.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja

A képviselőjelölt sajtótájékoztatója ITT látható