Ilyet sem gyakran látni

Somogyi Ádám küzdelme - Debrecenből az aranyéremig  Fotó: Nemzeti Sport

Befejeződött a magyar kosárlabda élvonal 2021/2022-es kiírása. Ötmérkőzéses döntőn hódította el a trófeát a Szombathely, tehát a Falco csapata. A sárga-feketék negyedik bajnoki címe több ok miatt is különleges volt, maga a mindent eldöntő meccs pedig önmagában is rendhagyó volt.

Épp legnagyobb riválisa, a szintén Vas megyei Körmend ellen vívta a magyar bajnokság döntőjét a Falco. Bár a piros-feketék a Kecskeméttel megszenvedtek, végül legnagyobb, örök ellenfelüket ötmeccses döntőre kényszerítették. És a finálénak még egy egészen apró debreceni vonatkozása is akadt. Az csupán meglepő részlet, hogy a Falco legjobb szereplését nyújtotta az ötödik meccsen, Szombathelyen. A teljesen megtelt vendégszektor pedig épp emiatt sovány vigasz volt a körmendiek számára. A Falco ugyanis már 20-5-re is vezetett, így gyakorlatilag az első két negyedben eldőlni látszott a találkozó és az aranyérem sorsa. A hazaiak vezére pedig az az ifjú válogatott volt, aki jókora nyomot hagyott a debreceniekben is. A 22/6/-os mutatóval záró, 30 VAL-t gyűjtő Somogyi Ádám lett a mérkőzés legjobbja. Az irányítóként a védekezésben és a palánk alatt is igen kiemelkedően játszó ifjú titán a DEAC ellenfelei dolgát is megnehezítette cívisvárosi időszaka során, most pedig a bajnokcsapat munkáját lendítette jelentősen előre. Arról a DEAC-ról van szó, amely az immár bajnok sárga-feketéket legyőzte Debrecenben, majd mélyrepülésben veszítette el egyszerre felsőházi reményeit és a Magyar Kupa nyolcas döntőjének legelső mérkőzését. Somogyi Ádám végül aranyéremmel a nyakában aratta le teljesítménye gyümölcsét. No, azért azt tegyük hozzá, hogy a fiatal játékos távozása a hajdúságból némileg viharosra sikerült, hiszen váratlanul jelentették be, hogy elhagyja a klubot, a szurkolók pedig némi jogos sértettséget érezhettek, amikor egyik napról a másikra, minden előjel nélkül érkezett a hír, hogy következő állomása Vas megye lesz.

Visszatérve a döntőre, az ötödik találkozót megelőző meccseken egyébként úgy tűnt, a Körmend is joggal pályázik a bajnoki címre, ám alighanem még magát a Falco-tábort is meglepte az a hibátlan kosárlabda, amelyet Somogyiék mutattak vasárnap este. Ráadásul ez volt az a bajnoki diadal, amelyet hosszas várakozás után, három idegenben elhódított trófea után hazai pályán, az Aréna Savariában ünnepelhetett a csapat, 99-70-es kiütéses győzelme után.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.