Győzelemmel kezdett a Loki, jön a BL-rajt

Jól kezdett a csapat  Fotó: DVSC Kézilabda

Nem sokkal felkészülése befejezése után, szeptember 1-én elkezdte idei bajnoki szereplését a DVSC Schaeffler női kézigárdája. Az első megmérettetésen idegenben lépett pályára a Szilágyi-csapat, és magabiztos győzelmet aratott az Alba Fehérvár otthonában.

A piros-fehér hölgyek igencsak messzi túrára indultak a naptári ősz első napján. A szezonrajton ugyanis az Alba Fehérvár várt Vámos Petráékra. Az összecsapáson nem állt edzője rendelkezésére a rehabilitációját töltő kapitány, Hornyák Dóra, Juhász Kata, illetve Petrus Mirtill sem. Miután a labda útjára indult, a hazaiak próbáltak erődominanciát mutatni, vezetést is szereztek. Ennek ellenére a fehérváriaknak nem sikerült felülkerekedniük a szervezetten és agilisan védekező Lokin, amely hamar fordítani tudott, majd jelentős előnyt is kialakított az első játékrész végére. A fordulást követően tovább nőtt a debreceniek előnye, már a tíz gólnyi különbség is ott lebegett a levegőben, de az Alba próbált visszatérni a meccsbe, némi hullámvölgybe sodorni a hajdúságiakat.

Kácsor Grétáék azonban egy pillanatig sem törtek meg és a végére újból jelentős előnyre tettek szert. A lefújás pillanatában pedig már nem hagytak esélyt vendéglátóiknak: 23-31-re győzött a Vasutas, ezzel hazahozta Debrecenbe a két bajnoki pontot.

Bár a szezonkezdeti diadal megvan, nem sok ideje lesz pihenni a cívisvárosi alakulatnak. Olyannyira nem, hogy szűk egy hét múlva jelentős kettős terhelés is ránehezedik majd a lányok vállára. Szeptember 9-én, szombat este ugyanis már nem csupán a hazai élvonalban, hanem a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában is elkezdik szereplésüket Vámos Míráék. Az első megmérettetést mindjárt hazai pályán vívják, a svéd Savehof gárdája ellen. Bár Debrecen tűkön ülve várja, milyen eredménnyel fog a város csapata szerepelni, a hangulat mégsem lesz az igazi – a már jól ismert okokból. A Hódosban erre a szezonra történt szektormódosítás miatt ugyanis a b-közép, a debreceni tábor továbbra is fenntartja távolmaradási szándékát a mérkőzésektől, hiszen a vezetőség és a szurkolók képviselőinek tárgyalásai egyelőre nem vezettek eredményre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.