Felháborító a hallgatás

Budapest, 2014. július 8., kedd (MTI) - A Jobbik kifogásolja, hogy a közjogi méltóságok és a történelmi egyházak nem nyilvánultak meg a Budapest Pride-on történt „magyar- és keresztényellenes megnyilvánulásokkal összefüggésben”.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a felvonuláson az obszcén, trágár, magyar- és keresztényellenes megnyilvánulások sorozata kimeríti a garázdaság szabálysértési tényállását. A politikus ezért a rendezők, valamint a plakátok készítőinek, tulajdonosainak hatósági felelősségre vonását sürgette. Egyúttal álságosnak nevezte a KDNP felháborodását arra hivatkozva, hogy kormánypártként felelősek azért, hogy ez megtörténhet.

A Jobbik szóvivője a kettős mérce tipikus esetének nevezte, hogy a közjogi méltóságok nem szólaltak meg, miközben Áder János köztársasági elnök több esetben személyesen is fontosnak tartotta a bocsánatkérést.

Felvetette: mi történt volna, ha az egyik kamionon nem katolikus papi ruhában jelenik meg valaki, hanem egy rabbi kaftánjában, és nem Nagy-Magyarország térképet ábrázoltak volna nemi szervvel, hanem Izraelét. Mirkóczki Ádám szerint ez esetben több világszervezet azonnal összeült volna, Magyarország pedig elsőként ítélte volna el az esetet.

A felvonulás rég nem a homoszexuálisok jogairól szól, hanem a provokációról, az erkölcsi határok feszegetéséről, s ezen logika alapján jövőre akár a pedofilok is ott lehetnek - mondta.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.