Esős nyár, reményteli ősz Debrecen kultúrájában

Telt ház volt a "Legyetek jók, ha tudtok" - szabadtéri előadásán

A mostoha időjárás ellenére sikeres nyári időszakon vagyunk túl - hangsúlyozta a Debreceni Ősz programjait beharangozó sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere.

A városvezető szerint mind szervezésben, mind a programok tekintetében jól teljesített a Főnix Rendezvényszervező, amely a változatos eseményekben, az emelkedő nézőszámban is megnyilvánult. A Debreceni Ősz programsorozata is az évszaknak megfelelően sokszínű lesz és minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót.

A szokatlanul szélsőséges időjárás valóban több tanulsággal is szolgált - emelte ki Bódor Edit a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A színházi produkciók tekintetében emelkedett az átlagnézőszám 2014-hez képest. A korábbi 697-tel szemben, idén 728 néző volt kíváncsi a darabokra.

Több olyan produkció is volt, amikor mindkét előadásnap teltházas volt. Emelkedett az összesített nézőszám is, míg tavaly 13945-en, idén már 16749-en vásároltak jegyet.

Fejér Tamás az Apolló Filmszínház vezetője és Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális menedzsere javaslatára például a sikeres nyári kertmozit követően, ősszel a város artmozijában folytatódnak az opera-és balettközvetítések, amelyeket 
élőben a Royal Opera House-ból kapcsolnak. Fejér Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat és a minisztériumi támogatásoknak köszönhetően a közelmúltban teljesen megújult a hang és képtechnológia.

Ennek a fejlesztésnek, a bővülő filmkínálatnak és a versenyképes áraknak köszönhetően folyamatosan emelkedik a látogatók száma, év végéig várhatóan 66 ezer nézője lesz az Apolló mozinak.
Korponai Tibor a Debreceni Ősz programjai kapcsán kiemelte - ahogy a debreceni közönség már megszokhatta - az értékközvetítésen túl egy kis „csavart” is belecsempésztek minden előadásba. Szalóki Ágnes október 10-i lemezbemutató koncertjét például ingyenes és változatos gyermekprogramok gazdagítják Kölcsey Központban. Hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock zenekara, a Magna Cum Laude október 29-i produkcióját pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar kíséri. A Csík zenekar is különleges sztárzenésszel, Presser Gáborral készül a november 26-i debreceni koncertjére.

A Debreceni Ősz részletes programjai a www.fonixinfo.hu oldalon található.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.