Értékelések és ígéretek - hajdú-bihari képviselőktől

Orbán Viktor és a Hajdú-bihari fideszes jelöltek a választás előtti nagygyűlésen Fotó: Vagy.hu

Debrecen (MTI) - A Fidesz-KDNP győzelme a választók bölcsességét tükrözi - jelentette ki a párt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere hétfőn hajnalban az MTI tudósítójának, miután előtte a támogatóik jelenlétében tartott sajtótájékoztatón bejelentette: Hajdú-Bihar megye mind a hat egyéni országgyűlési választókerületében a jelöltjeik megnyerték a választást.

Kósa Lajos szerint „a magyar választók teljesen egyértelműen, vitathatatlanul döntöttek egy kiegyensúlyozott, igazságos, fair rendszerben, hogy folytatni kell a kormányzást”.

A politikus köszönetet mondott a választóknak, amiért „nem ültek fel a hazugságoknak, a mellébeszélésnek, és saját bölcsességük alapján döntöttek, ami nagyon nagy szó, mert a legvadabb gazdasági válság közepette, szörnyű állapotban vettük át az országot (...) és közösen kivezettük a gödörből”.

„Hajdú-Bihar megtette azt, amit megkövetelt a haza” - jelentette ki Kósa Lajos, a sajtótájékoztatón.

Pósán László, a Fidesz városi elnöke, aki szintén Debrecenben szerzett újból egyéni mandátumot, emlékeztetett rá: 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat, valami ellen szavaztak az emberek.

Most viszont valami mellett, a folytatás mellett voksoltak, s ez „óriási felelősséget ró ránk - mondta.

Tasó László, Debrecen harmadik egyéni választókerületének győztese, Nyíradony polgármestere azt mondta: a választók egy értékközösség mellett döntöttek.

„Magyarország minden szegletében világossá vált, hogy amit elkezdtünk, azt érdemes folytatni” - fűzte hozzá Tasó László.

A hátrányos helyzetű Biharban a munkahelyteremtés a legfontosabb feladat - jelentette ki Vitányi István, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként ismét bekerült a parlamentbe a Berettyóújfalu központú hajdú-bihari választókerületből.

A politikus szerint a választók visszaigazolták, hogy a kormány jó irányba megy, intézkedéseik találkoztak az emberek céljaival.

Ugyanakkor meglepőnek nevezte a Jobbik megerősödését a térségben (a párt jelöltje a második helyen végzett), s megjegyezte: eddig náluk korábban nem volt jellemző a gyűlöletkampány, ezt a baloldali összefogás „most hozta be”.

Vitányi István az elkövetkező időszak fontos feladatának nevezte, hogy az M35-ös autópálya elérje Bihart, s minél több, a mezőgazdasági termelésre épülő, 20-30-40 embert foglalkoztató feldolgozóipari kisüzem jöjjön létre a térségben.

A választási győzelem azt tükrözi, az emberek megértették, hogy az ország jó úton jár - mondta Tiba István, aki a Hajdúböszörmény központú hajdú-bihari egyéni választókerületből jutott be ismét az Országgyűlésbe.

Balmazújváros polgármestere szerint az a négy éves munka vezetett a nagyarányú győzelemhez, amit az emberekkel közösen végeztek.

Tiba István a következő évek feladatai közül a közutak rendbetételét nevezte meg elsőként, kiemelve a Balmazújváros és Hajdúböszörmény, illetve Balmazújváros és Hajdúnánás közötti, rendkívül rossz állapotú utak felújítását.

A kormánypárti képviselő emellett a munkahelyteremtést tartja a legfontosabb teendőnek, amire - mint fogalmazott - minden reális esély megvan az élelmiszeripar fejlesztése terén.

A választók szavazataikkal minősítették az elmúlt évek politikáját – mondta Bodó Sándor, aki Hajdú-Bihar 5-ös számú egyéni, Hajdúszoboszló központú választókerületéből jut be a parlamentbe.

A megyei közgyűlés elnöke szerint „az ország dolgairól állítottak ki bizonyítványt” a választók, és azt folytatandónak ítélték, megjegyezte ugyanakkor, hogy az emberek „nem voltak vevők” a baloldal gyűlöletkampányára. Megértették e helyett, hogy „a munka értük, róluk szólt” - tette hozzá.

Bodó Sándor a gazdaságélénkítést, a munkahelyteremtést nevezte az új ciklusban a legfontosabb feladatnak a sárréti térség eltérő fejlettségű településein.

„Ez nem lehetetlen” - jegyezte meg a politikus arra a kormányzati szándékra utalva, hogy az európai uniós források 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre fordítják.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.