Eltékozolt esélyek délutánja

Egységben  Fotó: dvsckezilabda.hu

Február első péntekén az Alba Fehérvár látogatott a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba. A DVSC-Schaeffler a szünetben még három góllal vezetett, ám végül néggyel maradt alul.

A Hódos fájón üres lelátói ezúttal is gólgazdag küzdelemnek lehettek szemtanúi az első felvonásban. Köszönhetően annak, hogy támadásban élesen és pontosan kézilabdáztak a felek, ám azok megakasztásával már jóval kevesebbet törődtek. Debreceni oldalon Vámos Petra nyitotta a gólok sorát egy villámgyors lökettel, de gyorsan megérkeztek Kovács Anna első villanásai és Vantara-Kelemen Éva kíméletlenül pontos befejezései is. Míg vendégoldalon Triscsuk Krisztina rafinált és technikás alsó lövései törtek feltűnően sok borsot Csapó Kyra orra alá. Nem véletlen, hogy az ezúttal is maximális hőfokon égő Köstner Vilmos lecserélte őt húsz perc után. A rutinos mesternek minden játékhelyzetben volt egy-két indulatosabb szava az adott helyzetben vétkesnek talált játékosához, ám ez elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy a nem létező kapusteljesítmény és a sok sebből vérző védőmunka ellenére viszonylag megnyugtató előnnyel vonuljanak pihenőre a piros-fehérek. A játékrész talán legszebb momentuma az volt, amikor egy labdaszerzés után tanácstalan Hornyák Dórának valósággal odaüvöltötte a mindösszesen egy keresztnévből álló ukázt Jeca Despotovic: „Petra!”. Az átadást ennek rendje és módja szerint meg is kapta, majd be is dobta a cívisvárosiak válogatott beállója, a montenegrói tüzér pedig megérdemelten gyűjthette be a helyzetfelismerését méltató pacsikat. A győzelemhez szükséges akaraterő és szenvedély tehát nem hibádzott.

A folytatásban sem. Noha a debreceni gólvonalon továbbra sem történt semmi érdemleges, leszámítva azt, hogy Csapó és Giegerich felválta piszkálták ki a labdát kapujukból, hogy aztán megkapják a menetrendszerű fejmosást edzőjüktől. A 39. percben előbb egyenlített, majd a vezetést jelentő gólt is megszerezte az Alba, és a pontatlan, sokszor kapkodó debreceni kísérletek eredményeként az utolsó tíz percre is előnnyel fordulhatott. A 27-29-es állás némi túlzással még most is égeti a retinánkat. Ezekben a percekben ugyanis teljesen szétesett ellenfele térfelén a Loki. Négy felzárkózásért indított akciójából kettőt rossz lövés, kettőt pedig az aktuális kényszer jobbszélsőnk, Petrus Mirtill irányába küldött, ám fájón elméretezett passz hiúsított meg. A túloldalon még Afentáler Sárának és a rutinos Temes Bernadettnek is volt egy-egy szava a meccshez, míg Jeca Despotovic utolsó próbálkozásai kivétel nélkül a kapu felett hagyták el a játékteret, összefoglalva egy nyerhetőnek hitt, ám végül megérdemelten elbukott találkozó képét.

Nem tisztünk a bűnbakképzés, hiszen a DVSC csapatként nyer, és csapatként marad alul. Most sajnos utóbbi történt. Viszont meg kell jegyeznünk, hogy a megfelelő kapusteljesítmény mellett a jobbszárny is elmaradt a győzelemhez szükséges nívótól. Nem is annyira Bánfai Kíra produkciója, mint az egyre érettebb játékossá előlépő Arany Rebeka hiánya miatt. Merthogy amikor a helyzet megkövetelte a változtatást a poszton, Köstner Vilmos előbb a jobbkezes Petrus Mirtillt, majd Kovács Annát vezényelte a sarokba. Ezt csak tetézte, hogy a hajrában már el sem jutott hozzájuk a nekik szánt átadás.

A fájó és nem várt veresége után az MTK Budapest ellen rendezheti sorait Köstner Vilmos csapata. A fővárosiak február 14-én látogatnak a Hódosba.

DVSC SCHAEFFLER-ALBA FEHÉRVÁR KC 27-31 (18-15)
Debrecen, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
Debrecen: Csapó, Giegerich (kapusok), Bánfai 1, Bordás 1, Csernyánszki, Despotovic 3, Hornyák, Kovács 9 (6), Panyi, Petrus, Sápi, Sápi, Tóvizi 3, Vámos 6, Vámosi, Vantara-Kelemen 4. Edző: Köstner Vilmos.
Székesfehérvár: Dányi, Pijevic (kapusok), Afentaler 5, Bardi 5, Besszer, Boldizsár, Gerháth 4, Háfra, Rózsás, Szabó-Májer, Szarka 1, Temes 2, Töpfner 4, Triscsuk 9 (4), Varga 1. Edző: Józsa Krisztián.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/4.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.