Együtt-PM: a családok többségének terhei nem csökkentek az elmúlt 3 és fél évben

Budapest, 2014. január 2., csütörtök (MTI) - Az Együtt-PM szerint a családok többségének terhei nem csökkentek az elmúlt 3 és fél évben, sőt, az egykulcsos adóval az adózók 80 százaléka veszített.

    A szövetség csütörtökön ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal ellentétben 2014. január elsejével ismét csökkennek az adók és a rezsi is, valamint nőnek a bérek és a nyugdíjak is.

    Az Együtt-PM ezzel szemben úgy látja: ha a kormány valóban azt akarná, hogy a magyarok terhei csökkenjenek, eltörölné az egykulcsos adót, és gátat szabna a mindent átszövő korrupciónak.
    Szerintük a Fidesznél a családbarát kormányzás azt jelenti, hogy "a saját politikusaik, valamint haverjaik és azok rokonai járnak jól, (...) a többieknek pedig marad a harag". Mint írták, Orbán Viktor kormányánál többször senki nem vezetett be, vagy emelt adót Európában: közel negyvenszer emeltek, vagy vezettek be új adót az elmúlt három és fél évben, az áfa pedig itt a legmagasabb.

    Hozzátették, az egykulcsos adóval "felmondták" a társadalmi szolidaritást, elvett a törekvő polgárok többségétől, a minimálbér környékén keresők 10 ezer forinttal kevesebbet visznek haza, míg Orbán Viktor 300 ezerrel többet. 
    Zsigó Róbert sajtótájékoztatóján azt mondta, az előző, baloldali kormányok alatt január elsején rendre nőtt a gáz, az áram, valamint a távhő ára. A kormánypárti politikus szerint a baloldali kormányok "a családokon és a munkavállalókon hajtották be saját alkalmatlanságuk árát".


MTI 2014. január 2., csütörtök 15:48

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.