Egy képeslap Debrecenből Sevettijärvibe

Debreceni képeslap

Mostanság sokat hallunk olyan kezdeményezésekről, amelyek szolidaritásra vagy gyűjtési akcióra buzdítják az embereket. Ezek mindig is helyes cselekedetek az ember életében, hogy kiálljon egy nemes cél érdekében.

A héten az egyik ismerősömtől kaptam egy Facebook eseményre meghívást, melynek mottója a következő volt Send a postcard to Sevettijärvi! (Küldj egy képeslapot Sevettijärvibe!). A felhívást tovább olvasva számomra kiderült, hogy egy a 2015 őszén bezárt sevettijärvi-i kávézó bezárásával együtt megszűnt postai szolgáltatást ezzel az akcióval akarják visszaállítani, hogy ne keljen kilométereket utazni a legközelebbi hivatalba.

Sevettijärvi egy kis község, földrajzilag Lappföldön található, a finn-norvég határon. Ez a terület ember által nagyon ritkán lakott. Csak néhány adat kilométerben megadva, hogy miért is fontos a szolgáltatás újraindítása. Iskola, templom egészségügyi állomás 1 km. Norvég határ és a legközelebbi norvég kórház 30 km. Bankautomat, postai szolgáltatás és csomagküldő szolgálat 120 km. Gyógyszertár, éjjel-nappali, bank és egészségügyi központ 150 km. Repülőtér 160km, míg az vasúti állomás és a központi kórház 450 km-re van Sevettijärvitől.

A beérkezett képeslapok száma már több százra becsülhető, viszont a gyűjtés február 17-ig tart. A lapok nemcsak Finnországból érkeznek kötegesen, hanem más európai városokból is

Somogyi Eszter

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.