Diplomamentő program - A héten szerződnek a nyelvi intézmények

Budapest, 2014. augusztus 4., hétfő (MTI) - A Diplomamentő program képzőknek szóló ajánlati köre lezárult, az első nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követően - közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére hétfőn.

 

    Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint 43 nyelvi képzést folytató felnőttképzési intézmény segítségével 82 helyszínen fog megvalósulni a program. A tervek szerint a programban 13 730-an vehetnek majd részt, közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak.  Ismertetése szerint a héten megkezdődik a keret-megállapodások megkötése a felnőttképzési intézményekkel, majd a hónap végén a tervek szerint elindulhatnak az első képzések. Ezt megelőzően valamennyi résztvevő e-mailben értesítést kap arról, hogy mikortól jelentkezhet az adott óraszámú és nyelvű képzésekre, amit a szintfelmérők megírása követ. A kiválasztott tanfolyam indulásának tervezett időpontjáról, intenzitásáról már a képzésre történő jelentkezéskor információt kap a pályázó - közölte Pákozdi Szabolcs.

    A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgárság megkötés sem.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.