Csernobiltól a lelki pultig – megint nagyot húz a Tortuga

Jelenet a klipből  Fotó: Torturga

Alighanem az egész ország számára ismerősen cseng már a tornacipős rock and rollt játszó, zúzva zenélő Tortuga együttes.

A srácok megjárták az Év felfedezettjeként A Dalt, rendszeres résztvevői a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiváloknak, most pedig Nagy Feróval közös daluk fog debütálni a zenei palettán.

A négyesből nemrégiben kivált az egyik énekes-gitáros, Tomku Milán. A Nyíregyházához, illetve a Debreceni Egyetemhez is szorosan kötődő rockalakulat számára ez azonban motiváló kihívást jelent. Annak idején, amikor 2019-ben megjelent a Tapsolj és Tátogj! című nagylemezük, a közmédia A Dal című zenei műsorába is jelentkeztek a Mámor tér 3. című, később igen nagysikerű szerzeménnyel. Nem hiába, ugyanis megkapták az Év felfedezettje elismerést is, amelyet a műsorban épp a nemzet csótánya, Nagy Feró adott át nekik. Azóta rendszeresen érkeznek a legújabb Tortuga-számok, amelyek többnyire szókimondóak, kendőzetlenül világítanak rá akár globális társadalmi, politikai problémákra, de megannyi érzelem is felszabadul a dalokban és azok szövegeiben. Csaknem egy esztendeje például Csernobil címmel érkezett egy, a jelenkor káoszát egészen egyedülálló módon bemutató rockballada, amelyben a világpolitikát élesen bíráló, magát a világot puszta játékszerként kezelő szovjet egyenruhákba öltözött tisztekként jelennek meg a srácok. Akkor még Milánnal. Azóta azonban már csak hárman vannak.

És 2023-ban érkezett a bejelentés: hamarosan hallgathatjuk a Törzsvendég című művet. Nem is akármilyen projekt ez, hiszen maga Nagy Feró szállt be a Tortugához közös munkára. A Törzsvendég egyfajta lelki bárban történő vívódásra, amolyan mámoros érzelmekkel teli banzájra hívja majd a tisztelt hallgatóságot, ráadásul a helyszín is egyedülálló. A klipet ugyanis a Ziccer-Trollfoci Sport Pubban forgatták.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.