Az öncélúan vezetgető nőcike

A kép csak illusztráció

A nőci huszonöt és harminc közé saccolható, amúgy jókiállású, szemrevaló teremtés, csakhogy az összbenyomást jelentősen roncsolta ötperces közlekedési önmegvalósítása.

A középkategóriájú verdát valószínűleg apuci vehette a feneke alá, a jogosítványt pedig a Zsibin vásárolhatta.

A Faraktár utcai felüljáró alatti parkolóból, az egyirányú utcában szemben indult el, majd egy szabályosan közlekedőnek az elsőbbséget meg nem adva, irányjelzés nélkül fordult a Kolozsvári utcára. A fékezésre kényszerített autós rádudált, mire a hölgyike felpaprikázódva taposott a gázpedálra, s az impozáns gyorsulásáról ismert márka pillanatok alatt hetvennel robogott. Hogy mindezt egy 30 Km/h-s övezetben tette? Láthatóan nem okozott lelkiismeret furdalást. A Munkácsy és a Víztorony utcára újfent index nélkül kanyarodott. A víztoronynál belehajtott a gyalogátkelőn tipegő nénikék közé, majd újra a megengedettnél intenzívebben haladt tovább. Az Ótemető utcára térés előtt megállni kényszerült. No, nem a közlekedési tábla figyelmeztetése hatott végre, hanem előtte ketten is kifordulási lehetőségre vártak. Ekkor tűnt fel, bizony a drága még önfeledten mobilozott is. Talán már írnom is fölösleges, a kanyart következetesen irányjelzés nélkül teljesítette. Újra akadt autós, akit manővere megtévesztett, veszélyeztetett. Ő sem hagyta duda nélkül, mire a teremtés jól láthatóan mutatta fel középső ujját.

A nőcike öt perc alatt tulajdonképpen minden közlekedési szabályt megszegett, ami az adott útszakaszra rendeltetett. A vezetés közbeni telefonálásért önmagában elvehetik jogosítványát, de a többi szabályszegésnek is súlyos következményei lehettek volna, ha a rend őrei észlelték volna…, de egy sem akadt a környéken.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.