Affér a pesti 95-ös (debreceni) buszon

A 2-es villamosvonal átadása alapjaiban változtatta meg a város észak-déli tömegközlekedésének szerkezetét. Fontos autóbuszjáratok szűntek meg. A Debreceni Közlekedési Vállalat autóbuszparkjának száznegyven darabja, több mint elegendő volt az utazási igények kielégítésére. Az Inter-Tan-Ker Zrt., mely a debreceni autóbuszflottáját is üzemelteti, március 1-jétől tartós bérletbe adta feleslegessé váló tizenöt szóló buszát a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK).

Az egykori Alfa Busz által 2009-ben épített autóbuszok alacsonypadlósak és klimatizáltak. A fővárosban a régi Ikarusokat cserélték le velük. Pest Rákosmente környékének elaggott kék buszait váltották.

A hét végén, a 95-ös vonalán, a Puskás Ferenc Stadion és a Felsőcsatári köz (a Gyömrői útba torkollik) közlekedett a LMG 002 rendszámú szóló bérbusz. Tudni kell, hogy a BKK tavaly szeptember 21-e óta ezen a viszonylaton is bevezette az elsőajtós felszállási rendet, visszaszorítandó a bliccelők számát. A busz sokadik fordulója során babakocsis fiatal pár szállt fel az egyik megállóban. A könnyebb „fedélzetre jutás” érdekében a középső ajtót választották. A buszvezető éktelen hangon esett a párnak, kifogásolva a középajtós felszállást. A pár férfitagja illedelmesen kért elnézést, ami nem lágyította meg a hirtelen haragra gerjedt közfeladatot ellátót. A cérna akkor szakadt el nála, amikor a férfi jegyvásárlási szándékát jelezte (a 330 Ft-os jegy gépkocsivezetőnél vásárolva 450 Ft-ba kerül). Tízezressel fizetett volna. Nem tehette, mert a sofőr egyszerűen lezavarta őket a buszról. Leszállás közben a babakocsi kereke a peron és a busz közé szorult. A buszvezető nem várta meg, míg kiemelik onnan, hanem az ajtókat bezárva, gázt adott. A busz kereke keresztülhajtott a babakocsi kerekén, eltörve azt. A fiatal pár hiába kiabált utána, a busz nem állt meg.

Az üggyel kapcsolatban telefonon kerestem a Debreceni Közlekedési Vállalatot. A forgalmi szolgálattevő elmondta, hogy a debreceni buszok a fővárosban pesti sofőrökkel közlekednek. Az esetről most hallott először.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.