Zajlik a jelen, épül a jövő

Karina Jezsikava visszatér  Fotó: dvsckezilabda.hu

Miközben a DVSC-Schaeffler női kézilabdacsapata kivívta a négy közé jutást a Magyar Kupában, a vezetők az utolsó darabkáját is megtalálták a jövő évi játékoskeretnek. Annyi már most bizonyos, hogy a piros-fehér hölgyek jövőre is nemes célokért léphetnek a küzdőtérre. 

Az idény végeztével visszavonuló Vantara-Kelemen Éva helyét elfoglaló Korsós Dorina, a korábbi debreceni közönségkedvenc Karina Jezsikava, a tartalmas franciaországi légióskaland után hazatérő Planéta Szimonetta, a testvérét cívisvárosba is követő Vámos Míra és a Kisvárda mezét piros-fehér szerelésre váltó Szabó Nina után a világbajnok brazil csillag, Mariana Costa a hatodik, egyben utolsó érkező. A kiváló szélső korábban Dániában és Ausztriában is kézilabdázott, az utóbbi négy évadban pedig román klubokat erősített, s vélhetően Arany Rebekával is nagyszerű párost alkot majd. Szerződtetése egyet jelent azzal, hogy Bánfai Kíra kölcsönszereplése egy év után véget ér, a felek nem hosszabbítanak egymással. 

Jeca Despotovic Győrben folytatja, így nem csak balszélső posztról, hanem az átlövősorból is távozik egy húzónév, ám a régi-új arcok megfelelő csapatba illesztése esetén aligha gyengül a nyártól már Szilágyi Zoltán irányította Vasutas. Különösen Karina Jezsikava visszatérése lehet örömteli a cívis publikum számára. A fehérorosz klasszis 2016 és 2018 között állt a DVSC alkalmazásában, sokoldalúságával, technikai tudásával, munkabírásával, valamint a védjegyének számító, páros lábbal történő felugrásaival sokak szívébe belopta magát. Sérülése miatt nem igazán tudott kiteljesedni, a második esély azonban adott, és túlzás nélkül jelenthetjük ki, hogy amennyiben egészségi állapota nem gördít elé akadályt, védekezésben és támadásban is kulcsszereplőjévé válhat a jövő évi gárdának. Akárcsak Planéta Szimonetta, vagy a korábban Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának is megválasztott Korsós Dorina. 

A bizalmat vélhetően a fiatalabbak is megkapják majd a stábtól, így az idén berobbanó, felnőttmezőnyben is üstökösként cikázó Csernyánszki Liliána, valamint Petrus Mirtill és a már kifejezetten rutinosnak mondható Arany Rebeka mellett Szabó Nina és Vámos Míra is számíthat az éles bevetésre. Utóbbi rátermettségére egyfajta garancia, hogy nővére, Petra pillanatok alatt felvette a DVSC-s mindennapok és a profi élet ritmusát, joggal remélhetünk tehát hasonlóan érett, eredményes teljesítményt az ifjú szélsőtől. 

A jövőkép tehát őszinte megnyugvásra, egyben egészséges optimizmusra adhat okot. Hasonlóan a jelenhez, amely fontos csatákat tartogat Kudor Kitti csapata számára. Az egykori brilliáns irányító két szép sikerrel indította edzői karrierjét felnőtt szinten, ennek fényében minden adott ahhoz, hogy a lányok elérjék legfőbb céljukat, mi több, egy szépen csillogó Magyar Kupa-éremmel felül is múlják azt. 

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.