Választás 2014 - Mesterházy: lehet változtatni!

Budapest, 2014. április 4., péntek (MTI) - A "kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje szerint a választók változtathatnak a vasárnapi voksoláson, és a rájuk leadott szavazatokkal a kezükbe vehetik a nemzet sorsának irányítását.

 

    Mesterházy Attila erről pénteken a XIX. kerületben beszélt néhány száz fős hallgatósága előtt, akiket arra kért, minél több ismerősüket győzzék meg a szavazás fontosságáról.

    Az egyetlen demokratikus hely ma Magyarországon a szavazófülke - fogalmazott az MSZP elnöke kampánya utolsó lakossági fórumán, és hangsúlyozta: a fülke magányában mindenki szabadon eldöntheti, akar-e ismét olyan igazságtalan és megfélemlítő négy évet, mint amilyen a most véget érő volt.   Kiemelte, csak a "kormányváltó erőknek" van reális esélye arra, hogy "elzavarja ezt a bandát a csudába", ezért nem érdemes más ellenzéki pártra szavazni. Mesterházy Attila megjegyezte azt is, hogy a protest szavazókra is számítanak, az ő meggyőzésükre pedig az a végső érvük, hogy amennyiben rájuk szavaznak, akkor ismét egy félelem nélküli Magyarországon élhetnek.     "Mitőlünk ugyanis soha nem kellett félnie senkinek", szemben a jelenlegi hatalommal - fogalmazott a szocialista politikus. 

    Mesterházy Attila beszédében szólt arról, hogy a közmédia végig negatív színben tüntette fel a "kormányváltó erők" pártjait. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy szerinte az MTI szándékosan elhallgatta azt a sajtótájékoztatójukat, amelyen Rogán Antal vagyonbevallás-módosításáról számoltak be.

    Az MSZP elnöke elmondta, kormányra kerülésük esetén úgy alakítanák át a rezsicsökkentést, hogy a gazdagok semmit, a szegények viszont többet kapnának. Hangsúlyozta továbbá, hogy liberalizálnák a dohánykereskedelmet, valamint az összes termőföldpályázatot és gyanús közbeszerzést felülvizsgálnák.

    Mesterházy Attila azt mondta, a Fidesz hülyének nézi az embereket, erre utal ugyanis szerinte, hogy a korábban ellenzett ingatlanadót és tandíjat is bevezette, csak más néven.

    Kiemelte, hogy az Orbán-kormány alatt többen hagyták el az országot, mint 1956-ban, akik a miniszterelnök állításával ellentétben nem kalandvágyból tették ezt, hanem mert nem tudtak boldogulni az országban.     "Bővült és mélyült a szegénység" - folytatta, hozzátéve, hogy jelenleg 3,3 milllió szegény ember él az országban.

    Mesterházy Attila kijelentette, a kormány az egészségügyre is kevesebbet költött elődjénél. "A legnagyobb állatság azonban a szociális temetés" - fogalmazott, kiemelve, hogy ez mindent elmond a Fidesz politikájáról: az idősek megáshatják párjuk és saját sírjuk.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.