Újságírás és médiafotózás a gyakorlatban

A képzés szeptember 9-én indul

Gyakorlatorientált, 120 órás (fél éves) online, élő, interaktív képzésen kiváló szakemberektől tanulhatják a szakma iránt érdeklődők a gyakorlati újságírást és médiafotózást.

Az ország bármely pontjáról, de akár országhatáron túlról is lehet jelentkezni. A képzés teljes egészében online, élő, interaktív formában, zoom-rendszerben zajlik, ugyanígy a szerkesztőségi gyakorlat és a záróvizsga is.

Kiknek ajánlott a kurzus?
Leendő vagy kevés gyakorlattal rendelkező újságíróknak, de bloggereknek, youtubereknek, podcast készítőknek, copywritereknek (szövegíróknak), valamint tartalomgyártóknak is.

A képzés elvégzéséhez szükséges eszközök: asztali számítógép vagy laptop és okostelefon. Az előadások/foglalkozások szombatonként 9.00–14.00 óra között lesznek, így a kurzus munka és tanulás mellett is elvégezhető.

Témakörök: sajtóműfaj-ismeret, médianyelv, kommunikáció, metakommunikáció, médiamanipuláció, retorika, beszédtechnika, kreatív írás, szövegírás, szervezeti kommunikáció, online lapszerkesztés, sajtójog, sajtóetika, adatvédelem, etikett, protokoll, sportújságírás, a sajtó és a humor kapcsolata, médiafotózás és online szerkesztőségi gyakorlat. Gyakorlati helyet és tudósítói igazolványt a szervezők biztosítanak a hallgatóknak.

A képzés erőssége: a 120 órás online előadások és foglalkozások mellett hétről hétre újságírói feladatokat kapnak a résztvevők gyakorlatvezető tanáruktól, valamint fotós feladatot a fotóriporter oktatótól, így a képzés végére a sajtó összes műfajának szabályával tisztában lesznek, újságírói jártasságot, gyakorlatot szereznek.

A kurzus online vizsgával és tanúsítvánnyal záródik.

A vizsga részei: médianyelvi teszt: írásbeli, sajtóműfaj-ismeret: szóbeli, szakdolgozat: fényképes riport, mélyinterjú, portré, interjúportré, esszé vagy kritika megírása.
Az írások a diszpolgar.hu internetes magazinban megjelennek.

A jelentkezés feltétele: diploma, de legalább érettségi (felső korhatár nincs).

Képzési díj: 284.000,- Ft, mely tartalmazza a tandíjon kívül a digitális tankönyveket és a vizsgadíjat is.
Lehetőség van 7×40.000,- Ft-os havi részletben történő fizetésére (egyösszegű, előre történő fizetés esetén 8.500,- Ft-os kedvezményt adnak a szervezők).

A képzés 2023. szeptember 9-én indul!

Jelentkezni ITT lehet.

Bővebb tájékoztatás az alábbi elérhetőségen kérhető:
Telefon:06 70 274 0593
E-mail: fekete.katalin2000@gmail.com

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.