Számolják fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot!

Budapest, 2014. szeptember 11., csütörtök (MTI) - Az Együtt-PM csütörtökön közleményben szólította fel a kormányt, hogy rendezze a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tanárokkal szembeni adósságát, majd szüntesse meg az intézményt és adjon nagyobb szerepet a helyi közösségeknek az oktatásban.

Szabó Szabolcs, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagált így. A napilap cikkében arról írt, hogy önkormányzatoktól örökölt számlák és adósságok miatt konszolidálni kellett a Kliket, amely jelenleg is milliárdos nagyságrendű összeggel tartozik a pedagógusoknak.

A politikus közleményében úgy fogalmaz, a magyar oktatásügy elmúlt húsz évének legnagyobb botránya a „Klik folyamatos haláltusája”, ezért hamarosan törvényjavaslatban kezdeményezik a „működésképtelen monstrum” megszüntetését. Az Együtt-PM emellett felszólítja a kormányt, hogy állítsa vissza az iskolák és a helyi közösségek autonómiáját - teszi hozzá Szabó Szabolcs.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.