Rénszarvas a bárban

rénszarvas

Az utóbbi időben hallottunk, olvastunk a budai hegyvidék lakásainak kertjeiben turkáló vaddisznókról, a Balatonban úszkálni próbáló, de belefulladó süldő röfiről, vidéki városunkban flangáló gímszarvasról, erdélyi medvék kukaborogatásairól.

Ősszel Stockholm külvárosába tévedt rénszarvas falatozott a hullott, erjedt almából. Totál részegre zabálva magát tört be egy házba. Negyedórás látogatása alatt „átrendezte” a lakást.

Sokkal békésebb finn egyede mással hívta fel a figyelmet. Az Ilt Sanomat finn újság internetes változata adott hírt a bárban időző agancsosról. Lappföld kisvárosa, Ruska, Hanki Baari nevű bárjába tért be egy rénszarvas. A vendéglátó egységben tartózkodók felettébb meglepődtek a nem mindennapi jövevény betoppanásakor. Egy, a szabadságát a városkában töltő sörszürcsölő nevetve mesélte: „Furcsa ez, hogy amikor általában nem látok rénszarvast sehol, ide a bárba csak úgy besétál egy.”

Az igazsághoz tartozik, hogy a rénszarvas nem egyedül érkezett, hanem a gazdájával, aki a -27 fokos hidegben megszomjazott egy pohár sörre. A közös bevonulás előtt a gazdi már járt a helyiségben. A tulajdonos engedélyét kérte a közös folyékony kenyér elfogyasztásra, miközben a jámbor állat kipányvázva várakozott az ajtó előtt. Az igenlő választ követően léptek ketten a bárba. A bent időt múlatók élvezték a ritka helyzetet. Számtalan fotó készült a kivételes vendégről.

Ui.:A négylábú nem ivott. Békésen kérődzve várta meg, míg gazdája legurította sörét.

                                                                                  somfer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.