Pontosztozkodás Mezőkövesden

Gólöröm    Fotó: dvsc

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában Mezőkövesden vizitáltak a DVSC labdarúgói. Herczeg András tanítványai jó formában várhatták a bajnokit, ám a jól futballozó hazaiak ellen ezúttal be kellett érniük egy ponttal.

Mieink kezdőcsapatában egyetlen apróbb változás volt a múlt szombati, Felcsút ellen győztes felálláshoz képest, Takács Tamás helyén ezúttal Szécsi Márk kapott lehetőséget a debreceni szakvezetőtől. A többi csapatrész viszont változatlan összetételben szerepelt, s nagyon úgy fest, hogy Pávkovics Bence mellett Kusnyír Erik is bejátszotta magát az alapemberek közé. Előbbi sorozatban hatodszor játszott kezdőként, míg utóbbinak ez már a kilencedik olyan bajnokija volt a szezonban, melyen a kezdő sípszótól bizonyíthatott.

Veszélyesebben kezdett a Loki, mindjárt a negyedik percben Tőzsér lőhetett, próbálkozása megpattant és az alapvonalon hagyta el a játékteret. A sarokrúgást követően Bódi küldte be a labdát a kapu hosszú oldalának irányába, s lökete minden bizonnyal mellészállt volna, ám a berobbanó Könyves a hálóba vágta a játékszert. 0-1!

Az előny tudatában mintha megnyugodtak volna mieink, így a végig veszélyes Koszta-Molnár csatárpáros percei következtek, előbbi kísérletét Nagy Sándor hárította, utóbbi pedig célt tévesztett. A huszadik perchez közeledve azonban összejött a hazai egyenlítés, miután Koszta tekert az alsó sarokba egy szabadrúgást. 1-1!

Gyorsan jöhetett volna a debreceni válasz: Bódi Ádám pontrúgásból vette célba a rövid sarkot, ám az előző körben Pakson bakizó Dombó helyére állított Szappanos bravúrral védte a lövést. A játékrész hátralévő periódusában irányított a debreceni csapat, Bódiék több kisebb lehetőséget is kidolgoztak, ezzel együtt a sárga-kékek kontrái is magukban hordozták a gólveszélyt, Kinyiknek többször kellett mentenie, s szerencsénkre mindannyiszor sikerrel járt.

A térfélcserét követően Szécsi Márk próbálkozása nyitotta meg az említésre érdemes események sorát, ám ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a Mezőkövesd, s jobbára a debreceni térfélen zajlott a játék. A fölény gyümölcse gól lett: a 72. percben az agilisan futballozó Molnár egy jó átvétel után bombázta a léc alá Koszta átadását. 2-1!

Muszáj volt váltani, így a menet közben beszálló Takács mellett a Teskándon duplázó Avdijaj is szóhoz jutott, és amikor már úgy tűnt, nem lesz eredménye a kissé súlytalan cívisvárosi rohamoknak, két támadónk összjátékából megszületett az egyenlítő találat: Avdijaj egy pontos felívelést fejelt Takácshoz, aki a kapuba belsőzött. 2-2! A gól hatásra egy csapásra megváltozott a játék, a vendégek mindent elkövettek a győzelem megszerzéséért, ám igazán tiszta helyzetig már nem jutottak a hátralévő percekben.

Összességében elmondható, hogy jogos döntetlen született. Kuttor Attila fiai jól futballoztak, különösen két támadójuk volt elemében, ezzel szemben mieink jócskán elmaradtak az elmúlt fordulók játékától, de volt bennük tartás, hiszen a hajrában egyenlítettek, ezáltal értékes ponttal gyarapodtak.

A DVSC legközelebb a kiesőhelyen tanyázó DVTK-val méri össze erejét november 10-én.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.