Orbánék térfelén pattog a labda az USA ügyvivője szerint

A magyar kormány nem mutogathat az Egyesült Államokra, hanem magának kell lépnie a korrupcióval gyanúsított köztisztviselők ügyében – mondta André Goodfriend ügyvivő az ATV reggeli műsorában.

 

Az Egyesült Államoknak nincs további teendője a korrupcióval gyanúsított köztisztviselők ügyében – mondta André Goodfriend pénteken az ATV-ben.

„Magyarországtól várjuk a lépéseket, nem várhat a kormány arra, hogy mi mondjuk meg, mit tehet a saját korrupcióval vádolt állampolgáraival” – közölte az amerikai ügyvivő, aki szerint a magyar hatóságok rendelkeznek a korrupciós vádak ügyében a szükséges információkkal, amelyeket többek között saját állampolgáraitól is megkaptak. „Ha ezek a lépések elmaranak, akkor a magyar társadalom fog véleményt alkotni arról, hogy a kormány nem lép a korrupcióval gyanúsított köztisztviselőkkel szemben” – tette hozzá.

A diplomata most sem árulta el, hogy Vida Ildikó vagy az adóhivatal bármely más vezetője rajta van-e a kitiltottak listáján, de közölte, hogy minden érintett tudja már a rá vonatkozó döntést. Goodfriend egy héttel ezelőtt arról beszélt, hogy még nem mindenkit tudtak személyesen elérni. (MTI)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.