Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

Győzelmi pacsik  Fotó: DVSC Kézilabda

A Magyar Kupa negyeddöntőjében lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER szerda délután Dunaújvárosban.

A Kohász ellen készült kiharcolni a négyesdöntőbe kerülés jogát a Loki - a Győr, illetve a Mosonmagyaróvár után. A mérkőzést a tiszta pirosban játszó DKKA kezdte, rögtön gólt is szereztek a vendéglátók, ám a túloldalon Hámori Konszuéla válaszul bevette az egykor Debrecenben is védő Oguntoye kapuját. Lokista kollégája, Catherine Gabriel Kopecz hétméteresének védésével jelentkezett be a meccsbe, Oguntoye követte példáját, ám Füzi-Tóvizi Petra találatával három és fél perc után máris a hajdúságiaknál volt az előny. Öt perc elteltével már hárommal vezetett a DVSC. Váratlanul sokat hibázott a Dunaújváros, ezt pedig ki is használta a Debrecen, Petrus Mirtillék könnyedén sétálhattak a kapu előteréig. Gyöngélkedett a Kohász védelme, míg a támadások rendre elakadtak a debreceni védelemben. Még negyedóra sem telt el, amikor a különbség már hatgólosra hízott. A Loki szélsői ellenben szorgosan tették a dolgukat, Petrus a bal sarokban kapott rendre értékes labdákat, jobbról pedig Töpfner Alexandra is megállíthatatlanul mozgott. No persze a hazaiaknál is akadtak jelentős villanások, Nick például a félpályáról vette be az üres debreceni kaput, majd Aranytól kapott labdával vált le védőiről, és szerzett gól – ezzel némileg zárkóztatva csapatát. Az első félidő hajrájára már négyre is felzárkóztak a vendéglátók, ezt pedig tetézte, hogy Wéninger Töpfner hetesét is megfogta, majd Borgyos Panna zárkóztatta tovább övéit. Az utolsó percet hét a hat elleni játékkal kézilabdázták végig a Duna-partiak. Az első harminc perc zárómozzanataként Gabriel hárított átlövést: 12-16-os állással vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után az első félidő elejéhez hasonló elánnal rohamozott a DVSC SCHAEFFLER. A játékrész első percei a szélsőkről szóltak, majd bő tíz játékperc elteltével Töpfner büntetőjével immár két számjegyű előnynek örülhettek a vendégek 25-15-nél. A különbség nőtt, a DKKA pedig nem talált ellenszert a fáradtság cseppnyi jelét sem mutató cívisvárosiak akcióira. A hazai szurkolók debreceni barátaikkal kiegészülve a pályán látottak ellenére is megállás nélkül biztatták a lányokat.

Az összecsapás végjátékához közeledve Gabrijela Bartulovicsnak is kijutott ihletett pillanatokból. Gyakorlatilag egyetlen nyitott kérdés sem maradt már a győztes, továbbjutó kilétét illetően, csupán a végeredmény, illetve a különbség volt kérdés. A Loki könnyedén döntötte el a továbbjutás sorsát: gólgazdag meccsen 23-36 lett a vége. Ezzel a győzelmével pedig a Debrecen kvalifikálta magát a március 9-10-i Magyar Kupa Final Fourba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.