Loki – Óvár: a kapusok estéje volt

Anca Giegerich remek formában volt  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázói péntek este a bronzérmes Mosonmagyaróvár alakulatát fogadták a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az első félidő szoros küzdelmét követően a második játékrészben a kapusteljesítményre támaszkodva a Vasutas biztos, 9 gólos győzelemmel hangolt a nemzeti ünnepre.

A debreceni b-közép piros-fehér-zöld koreográfiával tisztelgett 1956 hősei és a forradalom 65. évfordulója előtt. A találkozó dinamikáját pedig kellőképpen megalapozta a szurkolók jelenléte, a rangadó presztízse. Kovács Anna forradalmias hevülettel lépett elő első gólszerzővé debreceni oldalon. Őt Korsós Dorina és beálló poszton Tóvizi Petra is követte. A váratlanul laza Debrecen-menetnek Szemerey Zsófia vetett véget az MKC kapujában, és kiélezett csata kezdődött a pályán. A Loki első találatait jegyző triója folytatta a gólgyártást, a vendégek azonban Kovács Patrícia révén zárkóztak. A hétméteresek egyik oldalon sem bizonyultak egyszerű feladatnak, hiszen, ha épp nem a kapus védett, a sors keze nyúlt bele a lövésbe, és akadt, hogy a kaput is elkerülte a labda. Az első harminc perc hajrájához közeledve, 9-9-es állásnál Lancz Barbara vehette volna át a vezetést csapatának, ám kísérletét elrontotta. Piros-fehér oldalon Szilágyi Zoltán kapust cserélt, Anca Giegerich pedig úgy döntött, a debreceni háló ezen az estén nem mozdulhat. Egymás után mutatott be bravúros hárításokat. A német hálóőrnek köszönhetően maradt az előny a DVSC Schaefflernél, 12-11-el vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után Arany Rebeka-gólokkal indított a Loki. A kapuban Giegerich a büntetőkkel is megbirkózott, a fej-fej melletti küzdelem lazulni kezdett a hazaiak javára, a különbség pedig a második félidő első tíz percét követően egyre duzzadt. Hornyák Dóra négy gólra növelte a Vasutas-vezetést, az utolsó negyedórához érkezve pedig elérhetőnek tűnt a kétszámjegyű előny is Bordás Rékáék számára. A fiatal beálló és ugyancsak ifjú poszttársa, Tóvizi révén 7 majd 8 gólra nőtt a Debrecen vezetése, a fiatal erőként pályára lépő balszélső, Vámos Míra duplájának köszönhetően immár tízet számolhatott a csaknem ezer fős közönség. Az utolsó mosonmagyaróvári gólt Pásztor Noémi szerezte, bő kettő perccel a lefújás előtt, a végeredményt pedig Szabó Nina állította be: 28-19.

Az előzetesen vártnál jóval lazább piros-fehér-diadalt hozó összecsapás nem csupán az egészen elképesztő kapusteljesítmények miatt volt különleges, hanem a fizikalitását tekintve is. A két oldalon összesen húsz kettőperces kiállítás született, a meccs végén pedig két egészen kemény szabálytalanságot is elkövetett Bordás Réka, majd éppen a dudaszó pillanatában Tóth Eszter. Természetesen, ezek a játék hevében elkövetett faultok cseppet sem rontották a két csapat közötti jó viszonyt. A Mosonmagyaróvárt a lefújást követően a debreceni fanatikusok is köszöntötték, megtapsolták. Ami Anca Giegerich teljesítményét illeti, egészen kiemelkedő 62 százalékos hatékonysággal védte csapata kapuját, de mindenképpen kiemelendő a túloldalon védő Szemerey bravúrjainak sora is. Mezőnyben Korsós Dorina bizonyult a Loki legeredményesebb játékosának, a balszélső 5 kísérletéből valamennyi célt ért. A mérkőzésen a legtöbb gól vendégoldalon született, Tóth Gabriella hat alkalommal volt eredményes.

Az öt mérkőzés után hibátlan, eddigi minden tétmeccsét megnyert DVSC Schaeffler számára örökrangadó következik. Szerdán ugyanis a fővárosba látogatnak Kovács Annáék, a Ferencváros otthonában lépnek pályára. A következő hazai mérkőzést pedig november 5-én, pénteken vívják majd. Akkor az Érd látogat a Hódosba.

Barna Marci

DVSC SCHAEFFLER–MOTHERSON-MOSNMAGYARÓVÁR 28–19 (12–11)
 

DVSC: Csapó Kyra – ARANY 3, Kovács Anna 4, TÓVIZI 4, Hornyák 1, Vámos P. 1, KORSÓS 5.
Csere: GIEGERICH (kapus), Szabó N. 3, Bordás 2, Jezsikava 1 (1), Planéta 2, Vámos M. 2, Csernyánszki.
Edző: Szilágyi Zoltán

 

MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – Mihály P. 1, Lancz 1, TÓTH G. 6, Pásztor N. 3, Tóth E. 2, Stranigg 1.
Csere: Mistina (kapus), Konecna, Kovács P. 3, Aszanin, Hajtai 2.
Edző: Gyurka János

MESTERMÉRLEG
 

Szilágyi Zoltán: Ahogy arra számítottunk, nagy csatát hozott a mérkőzés, egy remekül küzdő ellenfelet sikerült legyőzünk. Már az első félidőben is kiépíthettünk volna komolyabb előnyt, de elhibáztuk a lehetőségeinket, illetve Szemerey Zsófi remekül védett. A második félidőben Anca Giegerich védései jelentették a mérleg nyelvét, s a csapat is felszabadultan kézilabdázott.

 

Gyurka János: Végig a Debrecen dominált, mi negyven percig ott voltunk a hazaiak nyomában. Olyan hibákat követtünk el, amelyek egy ilyen rangadón nem férnek bele egy ilyen rutinos, válogatott kézilabdázókkal felálló csapattal szemben. 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.