A Loki nyerte az idegek harcát

Nehezen indult, jól végződött  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler újra hazai porondon szerepelt, ezúttal péntek este a NEKA ellen. A kiesőzóna elől menekülő balatoniak rendkívül nehéz ellenfélnek bizonyultak a Hódosban, ám a piros-fehérek az utolsó percben eldöntötték a két pont sorsán.

A frissen nyolcaddöntős BL-ellenfelet kapott Debrecen fontos hazai csatára készült. Az már eldőlt, hogy Szilágyi Zoltán alakulata az elmúlt esztendők címvédője, a Vipers Kristiansand ellen kell, hogy helytálljon a legjobb nyolcba jutásért. Ezúttal azonban a NEKA csapata látogatott a Hódosba, hogy megpróbáljon pontot csenni a cívisvárosiaktól. A mérkőzés ennek megfelelően is indult. A némileg családias létszámban megjelent közönség legnagyobb megdöbbenésére a vendégek gyakorlatilag levegőhöz sem hagyták volna jutni vendéglátóikat, szüntelen gólpárbaj kezdődött. A védelem igazán egyik oldalon sem volt toppon. Bár Faragóék szereztek vezetést, a DVSC Schaeffler Vámos Petra révén fordítani tudott. Petra húga, a születésnapos Míra ihletetten tört kapura a bal szélről, ezzel nehéz helyzetbe hozva a Balaton-partiak hálóőrét. Úgy tűnt, a papírforma a nehéz kezdettől függetlenül simán érvényesül – gondolhatta a debreceni fél, nem úgy a vendégek. Az első félidőt követően 15-16-os balatonboglári előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A fordulást követően is ott lógott ellenfele nyakán Bakó Botond alakulata, s egészen a hajráig nem hagyta érdemben szóhoz jutni a piros-fehér leányhadat. Az is elképzelhető volt, hogy ezzel a játékstílussal még a papírformát is felrúgja a NEKA. Érződött a feszültség és némi fáradtság a hazaiakon. Megszaporodtak a durva szabálytalanságok, a véghajrá első perceihez érkezve kettős emberelőnybe került a Loki. Ennek ellenére Vámos Petra megállíthatatlan volt, a kapunál pedig Catherine Gabriel lehúzta a rolót. Hétméterest is hárított, a sors is a Debrecennel volt. A vége 32-29 lett, így zsinórban hetedik meccsét nyerte a DVSC Schaeffler.

Most válogatott szünet következik, majd március 17-én hazai pályán fogadják a cívisvárosiak a Vipers alakulatát.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.