Komoly ellenfelek, messzi úticélok

A debreceniek a harmadik csoportban kaptak helyet

Csütörtökön délelőtt kisorsolták az EHF Európa Liga csoportjait. Az is körvonalazódik, hogy a DVSC Schaeffler mikor vívja majd 2023-mas éveleji nemzetközi összecsapásait.

A Vasutas kiemeltként került a mezőny csoportjaiba, ami abból következett, hogy selejtező nélkül jutott a csoportkörbe, tavalyi eredménye miatt. Az összesen 16 csapatból álló összeállításban négy magyar, három norvég, három francia, két dán, két német, egy román és egy horvát szerepel majd. A Loki az első kalapból várta a sorsolást, amelynek feltétele volt, hogy azonos nemzetbeliek nem kerülhetnek egy csoportba. A negyeddöntőbe pedig a csoport első két helyezettje jut majd. A piros-fehér lányok nehéz ellenfeleket, távoli városok csapatait kapták. A norvég Sola együttese, a horvát Podravka Koprivnica és a dán Nyköbing lesznek majd a Debrecen ellenfelei a c jelű csoportban. A magyar bajnokság résztvevői közül az a-csoportban a Siófok, a b-csoportban a Mosonmagyaróvár, míg a d-csoportban a Vác kapott helyet.

A tervezett menetrend szerint először hazai pályán méretteti meg magát a DVSC Schaeffler, a január 7-8-i hétvégén a norvégok érkeznek a Hódosba, majd Koprivnicában vendégeskedik a Loki a január 14-15-i hétvégén. Egy héttel később a Nyköbing otthonában vendégszerepel a csapat, majd újra hazai csata februárban, amikor máris visszaadják a dánok a látogatást. A február 11-12-i szombat-vasárnap egyikén a Sola pályájára lép majd a cívis leányhad, míg az utolsó csoportmeccsen a Podravka utazik Debrecenbe.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.