A Kohász ellen is sima volt

Folytatás vasárnap  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler szerda délután megvívta eheti első találkozóját, amely hazai bajnoki volt, a Dunaújváros csapata ellen. Az együttműködésben álló fele közti összecsapás a Debrecennek kedvezett, amely sima 31-19-es diadallal hangolt a vasárnapi nemzetközi csatára.

Noha a 17 órai kezdet nem volt feltétlenül a legkedvezőbb, csaknem hatszáz lokistának ez sem szegte kedvét, hogy kilátogasson a Hódosba. Nem hiába. A két csapat jól ismeri egymást, annál is inkább, mivel a vendégek keretével Debrecenbe utazott az egykori Loki-játékosok közül többek között az egykor cívisvárosban védő Oguntoye Viktória, az ifjú titán Borgyos Panna, de Arany Rebekával is találkozhatott a közönség. A DKKA sportszerűségét mutatja, hogy tekintettel a Lokomotív BL-szereplésére, beleegyezett a pályaválasztói jog felcserélésébe, hogy a kettős terhelés közben ne kelljen külön utaznia a debreceni leányhadnak.

A Vasutas kapujában Gabrijela Bartulovic állt, aki kiváló teljesítménnyel adta meg az alaphangot csapatának. Remekül védett a hálóőr, előtte a védelem is kiváló szervezettséggel teljesítette feladatát. A támadásokat illetően Petrus Mirtillre szegeződtek a tekintetek, aki rögtön gólok sorozatával köszönt be a mérkőzésbe. Bár a meccs elején szoros volt az állás, az első félidő derekát átlépve jelentősen nőni kezdett a különbség, Grosch Vivien is beállt a gólszerzők sorába. A Loki védekezését kifejezetten dicsérte, hogy a Dunaújváros az első játékrész végéig még csak tíz szerzett gólig sem tudott eljutni. A szünetben 16-7 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően Bartulovic újra „lehúzta a rolót”, megérkezett Csernyánszki Liliána is, aki szinte követhetetlenül fürge és kiszámíthatatlan mozgásával teljesen összezavarta a Kohász védelmét, ezzel könnyedén betörve a kapu előterébe. A különbség, ezzel a Loki előnye nőtt, 60 játékperc elteltével pedig véglegessé vált a végeredmény: 31-19.

Négy mérkőzés után makulátlan a DVSC Schaeffler mérlege, így fej-fej mellett halad a tabellán a rivális Ferencváros alakulatával. A folytatás vasárnap 14 órától következik, újra hazai Bajnokok Ligája találkozón. Az ellenfél a német Bietigheim gárdája lesz.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.