Kishantos - a pályázatok értékelését kéri az Együtt-PM

Budapest, 2014. április 15., kedd (MTI) - Ismét a kishantosi pályázatok értékelését kérte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) Szabó Rebeka ellenzéki országgyűlési képviselő kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Együtt-PM színeiben politizáló képviselő szerint a kishantosi biogazdaság és népfőiskola által eddig bérelt, most jogvita alatt álló földeken végzett pusztítás megmutatta, hogy „az új kétharmad semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha hatalmát kell demonstrálnia”.

A nemzetközi hírű mintagazdaság földjein növekvő terményt az állítólagos új bérlők a földalapkezelő és a rendőrség „asszisztálása mellett tették tönkre” - írta, hozzátéve: a nyilvánosságnak joga van tudni, milyen indokkal vette el az Orbán-kormány a földet a 21 éves kishantosi népfőiskolától.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány tisztviselői hazugságaikkal asszisztálnak a romboláshoz: a vidékfejlesztési miniszter nem tartotta be az alapvető jogok biztosának tett ígéretét a kishantosi gazdaságban kialakult környezeti értékek megóvásának vizsgálatáról, Bitay Márton államtitkár pedig a jogállami normákat figyelmen kívül hagyva bátorítja az értelmetlen pusztítást végzőket.

Az Együtt–PM mélységesen elítéli a pusztítást és a továbbiakban is mindent megtesz a biogazdaságért és az érte küzdő civilek támogatásáért. Ennek jegyében kéri Szabó Rebeka másodszor is a pályázatok értékelését az NFA-tól - olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.