Iskolafoci a focinapon

Dzsudzsák Balázs gólöröme  Fotó: DVSC

A Vasutas a Magyar Labdarúgás Napján indult pályára a Dunántúlon. Az újdonsült edző, Márton Gábor által irányított ZTE volt az ellenfél a dobogóért harcoló piros-fehérek számára.

Nem volt könnyű helyzetben a Zete a Loki ellen, a zalaiaknál ugyanis immár új tréner ült a kispadon. A DVSC pedig a Paks elleni hazai diadal után tovább szerette volna növelni bajnoki pontjainak számát, és tapadni az élmezőnyhöz.

Úgy tűnt, ez könnyedén sikerülni is fog, hiszen a szebb napokat is megélt, kiesőjelölt Egerszeget komoly kényszerhelyzetbe hozva futballoztak Dzsudzsák Balázsék. A hazaiak kontrákra építhettek. A Debrecen erőfölénye ellenére csupán helyzeteket sikerült kialakítani, nem akart összejönni a csapat első idei idegenbeli győzelméhez vezető találat. Nem úgy az első játékrész hajrájában az Újpestről a kék-fehérekhez érkezett Croizetnak. Kissé szétszakadt a Loki védelme, majd a támadó jó nyolc méterről célozhatta szabadon a kaput, sikeresen: 1-0.

A fordulást követően alig tíz játékpercet kellett várni, hogy végre újra helyzetet találjon a Loki. Dzsudzsák révén került a labda a kapu előterébe, majd a hálóba, miután a csapatkapitány hétméteres keresztbelövése élesen vágódott Dombó kapujába: 1-1. Sorra érkeztek az egerszegi helyzetek, Croizet is duplázhatott volna, ám kulcspillanatban a léc fölé bombázott. A 67. percben aztán újra piros-fehér erődominancia következett. Joao Oliveria csapta be a védőket, majd középre tartó labdája a hazai Várkonyit találta meg, akiről saját hálójába pattant a játékszer, megfordítva az állást a hajdúságiak javára: 1-2.

Ezzel pedig el is dőlt a három pont sorsa, hiszen a lefújásig már nem változott az állás, így ez maradt a végeredmény is. Szrdjan Blagojevics legénysége ezzel megszerezte első idei, rendkívül fontos idegenbeli győzelmét, amely három bajnoki ponttal a tabella bronzérmet jelentő pozíciójába ugrott. A folytatásban keleti derbi következik. December második napján este fél 8-tól a Várkerti Stadionban lépnek pályára Vajda Botondék, Kisvárdán.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.